Adriano Palman: ministarstvo prepoznalo kvalitetu projekta Kamping udruženja Hrvatske

Hrvatska i svijet
16.05.2018 08:20
D. Požarić
Autokamp Porton Biondi (foto: KUH)
Autokamp Porton Biondi (foto: KUH)
Temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja, Ministarstvo turizma je strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu te njihovim partnerima za sufinanciranje 15 odabranih projekata dodijelilo ukupno milijun i sedamsto tisuća kuna. Jedini istarski prijavitelj kojem je odobreno sufinanciranje (iznos: 150.000 kuna) je Kamping udruženje Hrvatske sa sjedištem u Poreču koje ove godine slavi 40 godina svog kontinuiranog rada i poslovanja.
Sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.
- Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su partner Ministarstva turizma u podizanju kvalitete ljudskih potencijala i jačanju konkurentnosti turističke ponude. U skladu s promjenama na tržištu, one već tradicionalno pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a sve u cilju jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu. Su radnjom dionika k roz ove projekte želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.
Odluku o odabiru programa/projekata možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma na ovoj poveznici .

Palman: projekt se provodi na području cijele Hrvatske

-Zahvaljujemo Ministarstvu turizma koje je prepoznalo kvalitetu našega rada i podržalo naš obuhvatan program stručne edukacije s ciljem unapređenja znanja i rasta kvalitete hrvatskog kamping proizvoda. Kao posebno značajnu komponentu naglašavamo organizaciju predavanja o kampingu u srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama za obrazovanje kadrova u turizmu s ciljem stvaranja budućih stručnjaka u sektoru i popularizacije segmenta, kao i mogućnosti samozapošljavanja u nekom budućem razdoblju, rekao je za Parentium direktor ureda Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman .
-Projekt se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a uz navedene, ostali ciljevi projekta u koje su direktno uključeni svi predstavnici članova udruge jesu i obogaćivanje sadržaja i razine usluga te kreiranje novih proizvoda, produženje sezone i aktiviranje kontinentalnog turizma. U ostvarenju ciljeva, osim spomenutih predavanja u obrazovnim ustanovama, planirane će aktivnosti obuhvatiti i obilazak te organizaciju radionica i stručnih predavanja za članove s ciljem edukacije i jačanja stručnosti ljudskih potencijala, ali i edukacije o trendovima u kvaliteti te potrebi za dodatnim ulaganjima u cilju prilagodbe zahtjevima tržišta, zaključio je Palman.
Kamping udruženje Hrvatske je nacionalna strukovna udruga u području kampinga i kamping turizma. Sjedište joj je u Poreču i okuplja više od  250 članova koji pokrivaju oko 95% kapaciteta kampova u Hrvatskoj. U svojem djelovanju obuhvaća nekoliko segmenata rada vezanih uz pomoć i podršku članovima, promociju kamping turizma u zemlji i inozemstvu, poticanje ulaganja i edukacije oko kvalitete, pomoć studentima i učenicima u pisanju radova i istraživanja vezanih uz to područje djelovanja, pomoć poduzetnicima i održavanje edukacijskih radionica za otvaranje malih kampova (prvenstveno na kontinentu), edukaciju ljudskih resursa i slično.
Počeci Kamping udruženja Hrvatske vezuju se uz osnivanje „Sekcije naturističkih kampova Hrvatske“ 1. rujna 1978. godine u hotelu Esplanade u Zagrebu, Djelovala je u okviru Zajednice za razvitak turizma SR Hrvatske. Njezini osnivači su prof. Nada Ebenspanger, dr. Zdenko Tomčić (prvi predsjednik sekcije), Branko Jakopović (ondašnji direktor hotela Esplanade) i Jerko Sladoljev (tada voditelj prodaje u “Rivieri”, Poreč).
Od 1982. godine sekcija postaje “Kamping udruženje Jugoslavije” pri PKJ te se kontinuitet rada održao do današnjeg dana. Pod nazivom Kamping udruženje Hrvatske udruga djeluje od 1992. godine.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti