7. Dani otvorene nastave u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč 2.-3. ožujka 2009.

Lokalno
27.02.2009 00:00
D. Požarić
2. i 3. ožujka 2009. održavaju se sedmi u nizu Dani otvorene nastave u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića u Poreču. Riječ je o projektu čiji su nositelji stručna vijeća Škole, a činjenica da se održava sedmi put za redom upućuje na to da je prihvaćen od učenika i nastavnika, da je inovativan u pogledu metoda i oblika rada:
predavači su uglavnom gosti, stručnjaci i raznih područja i osobe iz javnog života.
Teme se ostvaruju kroz prezentacije, predavanja, radionice.
Osim što nastava izlazi iz uobičajenih okvira, ona dijelom izlazi i iz prostora školske zgrade, odnosno učionice, pa će se ove godine odvijati na četiri lokacije: u Školi, Zavičajnom muzeju, fitness-centru i Istarskim toplicama.
Tema-poveznica ovogodišnjeg projekta je zdravlje, pa su se u obradu te važne i zanimljive teme uključila sva stručna vijeća škole, odnosno, bit će obrađena kroz sva nastavna područja i predmete. Pozivu i molbi nastavnika i vodstva Škole da se uključe u realizaciju projekta spremno su se odazvali svi kojima je taj poziv upućen: liječnici, nutricionisti, fizioterapeuti, psiholozi, književnici i publicisti, stručnjaci Zavičajnoga muzeja Poreštine, a s više radionica nego prethodnih godina uključili su se sami nastavnici i učenici Škole. Sudjelovanjem u tridesetak radionica učenici će tijekom dva dana biti upućeni na različite pristupe zdravlju: bit će riječi o odgovornosti za osobno zdravlje, zdravoj prehrani, važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, zdravstvenom turizmu, reproduktivnom zdravlju i s tim u svezi odgovornom ponašanju, mentalnom zdravlju i brojnim drugim pitanjima na koja mladi očekuju odgovore.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti