5. međunarodno natjecanje barmena u slobodnom stilu "Croatia flair open 2009. DAYLIGHT UMAG"

Mozaik
08.07.2009 00:00
D. Požarić
1
1
U organizaciji coctail bara Daylight u Umagu, 6. i 7. srpnja 2009. godine održano je 5. međunarodno natjecanje barmena u slobodnom stilu „Croatia flair open 2009. DAYLIGHT UMAG“. Natjecanje je uvršteno u kalendar WFA (world flair association) i boduje se kao Grand slam competition, što je ujedno najjači rang natjecanja ovog tipa i sigurno najjače natjecanje za barmene na području bivše Jugoslavije.
Nakon prvog dana kvalifikacija između 25 barmena iz Argentine, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Češke, Poljske, Austrije, Hrvatske i drugih, samo je 15 najboljih natjecatelja ušlo u veliko završno finale, 7. srpnja.
Poljski barmen Tomek Malek pobjednik je „5. Croatia flair open 2009“ i time je osvojio 4500 eura. Drugo mjesto pripalo je Tomu Dyeru iz Velike Britanije, a treće Marcu Canovi iz Italije. Nagradu za najbolji show odnio je Mihal Tezky iz Češke, a onu za najbolji trik Marco Canova iz Italije. Nagradni fond od 10.000 eura podijeljen je osmorici najbolje plasiranih, dok su nagrade za najbolji show i trik sa Finest call-om bile po 500 eura.
Naime, 15 natjecatelja u finalu imalo je na raspolaganju 6 minuta za demonstraciju svojih vještina te za izradu maksimalno 3 coctaila u disciplini exibition flair. Atraktivne egzibicije najboljih svjetskih barmena te dobra glazba i zabava koju nudi Daylight privukla je brojne gledatelje i turiste. U odličnoj atmosferi uživale su i Elena Tomaček iz grupe Eni te manekenka Jelena Urukalo u društvu dečka Daniela Nadalicha. Voditelj programa bio je Luka Bulić.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti