30-godišnji porečki provalnik 'operirao' po Istri

Crna kronika
08.02.2013 12:20
D. Požarić
Ilustracija (californiasecuritypro.com)
Ilustracija (californiasecuritypro.com)
Porečki, pazinski i labinski policajci su zajedničkom akcijom uhvatili i pritvorili 30-godišnjeg provalnika iz Poreča za kojeg se sumnja da je počinio sedam provala i krađa, od čega su dvije okarakterizirane kao teške.
Sumnjiči ga se da je počinio sljedeće krađe:
  • u periodu od 21. lipnja prošle godine do 6. veljače ove godine u turističkom naselju u Rapcu je iz mobilne kućice otuđio digitalni fotoaparat i dva mobitela
  • U dva je navrata u  turističkom naselju u Taru iz dvije mobilne kućice otuđio torbu s novčanikom i novcem, zlatni nakit, navigacijski uređaj te mobitele, ručni sat i digitalni  fotoaparat.
  • Dvije je krađe počinio u autokampu u Funtani u kojem je iz dvije mobilne kućice otuđio novac iz novčanika, mobitele, ručne satove, sunčane naočale i štap za pecanje. Navedenim kaznenim djelima oštetio je strane državljane za više desetaka tisuća kuna.
  • Na području Tinjana je provalio u obiteljsku kuću iz čije unutrašnjosti nije ništa otuđio, jer ga je u tome spriječio 62-godišnji vlasnik
  • Kazneno djelo teške krađe provaljivanjem počinio je na adresi Podupci u Poreču kada je provalio u stan 56-godišnjaka iz Poreča i iz unutrašnjosti otuđio razne predmete među kojima zlatninu i prijenosno računalo, oštetivši vlasnika za veći novčani iznos.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je 7. veljače oko 23 sata priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti