2. kolo kupa NSŽI: FUNTANA - PURIS 2:1 (1:0)

Sport
01.04.2004 00:00
Izvor: Marin Grgeta/dp
D. Požarić
U 2. kolu kupa NSŽI Funtana je na svom terenu svladala momčad Purisa iz Sv. Petra u Šumi i izborila prolazak u slijedeće kolo.

Funtanjani su u najvećem dijelu utakmice igrali odlično, tako da je pobjeda mogla biti i znatno izraženija. Pravo je čudo kakve je sve prilike propustila Funtana u prvome dijelu, kad je brza cirkulacija lopte u veznom redu omogućila tečnu igru kojoj je nedostajala samo bolja realizacija. Domaćin je poveo u 8. minuti. Odlični je Radić izborio slobodan udarac nedaleko ruba kaznenog prostora i sam ga izveo pogodivši rašlje preko obrambenog zida. Ostatak se poluvremena igra na polovici gostiju, a najbolje prilike propuštaju Budija (koji pogađa i stativu), Orlović i sam Radić.

Početak nastavka je u istom stilu. Funtana pritišće i ponovo preko Radića povisuje na 2-0. Nakon petnaestak minuta počinje serija izmjena kod domaćina a dolazi i do fizičkog pada, posebice danas vrlo dobrih organizatora igre domaćina, Ivkovića i Fabrisa, te Jukića koji je u prvom poluvremenu bio doslovce neuhvatljiv za protivničke igrače po desnom boku. Puris je prvi put opasno priprijetio u 65. minuti kad sigurni Selimović agilno brani dobar udarac Modrušana, a tri minute nakon toga smanjuje preko Hekića. Nakon toga gledamo rastrganu utakmicu u kojoj Puris pokušava ali ne uspijeva doći ni blizu željenog preokreta, a Funtana više puta prijeti iz kontranapada. Posebno su dobre bile prilike Radina i Pangraca, koji su u razmaku od samo nekoliko minuta sami i neometani iz blizine promašili okvir vrata.
Valja spomenuti vrlo dobro suđenje sudačke trojke iz Pazina, kao i povratak Gaćine u redove domaćina, nakon poduže bolesti.
Sve u svemu, zanimljiva utakmica u kojoj je Funtana pokazala da može pružati puno bolje predstave od onih iz prošlih utakmica.

FUNTANA – PURIS 2:1 (1:0)

FUNTANA. Igralište Funtane. Gledatelja: 50.
Sudac : Rude (Pazin) – 7.
Pomoćnici : Flegar, Tenčić (obojica Pazin).

Strijelci : 1-0 Radić (8.), 2-0 Radić (52.), 2-1 Turčinović (68.)

Žuti kartoni : Orlović, Sošić, Pangrac (Funtana); Modrušan (Puris)

FUNTANA : Selimović 7, Čavić 6,5, Gaćina 6,5 (54. Radin 6), Fabris 7 (76. Biogradlija -), Bikić 6, Sošić 6, Jukić 7, Budija 6,5, Orlović 6 (54. Pangrac 6), Ivković 7, Radić 8 (61. Zulić 6).

PURIS : Zgrablić 7, Turčinović 5,5 (54. Hekić 6,5), Paris 5,5, Banovac 6, Jurman 5,5, Londero 5,5, Brečević – (19. Šegon 5,5), Radetić 5,5, Pulić 5,5, Modrušan 6, Hrvatin 5,5.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti