184 prijave na najnoviji natječaj u sklopu projekta "Moj prvi posao" Istarske županije

Istra
30.11.2015 11:38
D. Požarić
1
1
Interes za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Istarske županije i dalje je velik. Pokazuje to čak 184 pristiglih prijava na posljednji javni poziv, kojeg je Istarska županija objavila u sklopu projekta „Moj prvi posao“, a isticao je zaključno s 21. studenim 2015. godine.
Najveći interes ovog je puta iskazan za UO za decentralizaciju, lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju gdje su se prijavila 43 kandidata, za UO za proračun i financije 23 kandidata, te za UO za međunarodnu suradnju i europske poslove gdje ih se javilo njih 20. Sveukupno gledano, 108 kandidata prijavilo se na radna mjesta višeg stručnog suradnika/više stručne suradnice u upravnim odjelima, a preostali broj na poslove administrativnog referenta, referenta i poslovnog tajnika u upravnim odjelima.
Kandidati čije su prijave zadovoljile uvjetima javnog poziva bit će tijekom prosinca pozvani na razgovor. Nakon što Istarska županija od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobije obavijest o pozitivnoj ocjeni zahtjeva, polaznici stručnog osposobljavanja počinju s radom u roku od 8 dana od primitka iste.
Podsjetimo, Istarska županija je pokrenula projekt „Moj prvi posao“ sa ciljem zapošljavanja vježbenika za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa kako bi se mladima omogućilo stjecanje znanja i vještina potrebnih u poslovnom svijetu.
6. studenog 2015. godine raspisan je novi javni poziv za zapošljavanje vježbenika kojima se želi omogućiti da uz rad s mentorom, kroz godinu dana steknu iskustvo samostalnog obavljanja pojedinih poslova. Navedeno iskustvo pružit će im komparativnu prednost na tržištu rada prilikom prijave za neke slične pozicije. To im je ujedno i izvrsna prilika da praktičkim radom prošire teorijsko znanje stečeno tijekom dosadašnjeg školovanja, kao i da se upoznaju s radom Županije i svih ostalih povezanih subjekata. Dosadašnja iskustva pokazala su da je mnogim mladima upravo stručno osposobljavanje kasnije omogućilo pronalaženje posla, kaže se u priopćenju iz kabineta župana. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti