17 istarskih boćara na ljetnom kampu za mlade u Poreču

Sport
23.08.2015 10:35
D. Požarić
Polaznici kampa za mlade Istarskog boćarskog saveza održanog u Zelenoj laguni
Polaznici kampa za mlade Istarskog boćarskog saveza održanog u Zelenoj laguni
Prvi tjedan u kolovozu nakon blagdana Velike Gospe tradicionalno je, već više od dva desetljeća u godišnjem kalendaru aktivnosti Istarskog boćarskog saveza rezerviran za ljetni boćarski kamp za mlade u Poreču u kojem je od 17. do 22. kolovoza nova boćarska znanja usvajalo 17 mladih boćarica i boćara iz većeg dijela Istre, s Pazinštine, Buzeštine, Labinštine i Poreštine.
U skupini sastavljenoj uglavnom od dječaka dobnog uzrasta od sedam do petnaest godina ove su godine bile i četiri djevojčice, što je pokazatelj nastavka trenda razvoja ženskog boćanja u Istri.
I ove je godine u radu kampa sudjelovalo četvero najboljih iz serije natjecanja pod nazivom "Boćajmo u školi" koje IBS provodi u cilju popularizacije boćanja kod najmlađih. To su bili Ema Tomišić, Ani Londero, Ivan Načinović i Nino Majcan.
Glavni instruktor u kampu i ove je godine bio naš proslavljeni nekadašnji reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, školovani trener boćanja Valter Ivančić kojem je u radu pomagao još jedan školovani trener boćanja - Igor Vretenar.
Aktivnosti kampa odvijale su se na boćalištu SC Albatros te na nogometnom igralištu s umjetnom podlogom u Zelenoj laguni. kod Poreča. Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin za gostoprimstvo čijeg osoblja, kao i već godinama unazad, IBS može uputiti samo riječi hvale.
Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja, tijekom boravka u kampu mladi polaznici imali su sasvim dovoljno vremena i za razonodu, kupanje u hotelskom bazenu.
Polaznici kampa IBS-a 2015. su Ema Tomišić (Žminj), Ani Londero, Lana Kadenaro (Pazin), Nikolina Popović (Montižana), Samuel Majcan, Filip Kajin, Leo Muzica (Buzet), Aleks Brajković, Antonio Juričić (Pazin), Nino Majcan (Lindar), Filip Matijašić (Cerovlje), Dominik Ivan Kubaj, Domagoj Josip Kubaj, Edvin Zukić (Labin), Ivan Načinović (Čepić), Sanatan Koraca (Fuškulin) i Filip Popović (Montižana). (KK/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti