130 kilograma za 130 godina

18.03.2013 14:30
Mihaela Peruško
1
1
Sve naše životne potrebe isprepletene su otpadom. Postupanje s otpadom je problem na kojemu treba trajno raditi. Najveća uloga obrazovnih i odgojnih ustanova je trajno educiranje i animiranje učenika, a putem njih i šire zajednice, da svi ispravno postupamo s otpadom.
Ova školska godina je posebna godina za školu Mate Balote iz Poreča - jer slavi 130 godina postojanja. Iskoristit ćemo ovu povijesnu činjenicu i pokrenuti akciju sakupljanja papira. Kako je ovo 130. obljetnica neka sve bude u znaku čarobne brojke. Sakupit ćemo za početak 130 kilograma papirnatog otpada!
Prva akcija, izrada vlastitih ukrasnih kartonskih kutija za sakupljanje papira po razredima, je uspješno sprovedena. Nakon toga učenici su počeli odvajati i sakupljati papir u svoje kutije... nije sve išlo glatko, ali od negdje se mora početi!
Nakon toga smo kontaktirali, naše kumove, Komunalno poduzeće Uslugu d.o.o. da nam u školi postave kontejnere za papir - što su oni žurno i napravili. Kontejneri su postavljeni u kutak škole koji će dobiti novu svrhu i postati naš novi eko-kutak.
Svi profesori, učenici i zaposlenici škole pozvani su da sudjeluju u sakupljanju papira. Napravimo to za našu školu, darujmo joj ekološko značenje, jer ona je to i zaslužila!
(Napisala: Mihaela Peruško)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti