1. ­­Choco & Wine Fest - Festival čokolade i vina u Brtonigli

Istra
15.02.2013 13:22
B.Ž.
1
1
U subotu, 16. veljače 2013. godine održat će se 1. Choco & Wine Fest – Festival čokolade i vina u Brtonigli. Prostorije budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva na adresi Mlinska 2 otvorit će vrata svojim posjetiteljima koji vole okus čokolade, žele čuti nešto novo vinu i čokoladi te se možda okušati u radionicama crtanja vinom i čokoladom, izrade pralina ili samo degustirati sve delice što se budu nudile. Otvorenje Festivala bit će u 12 sati prigodnom prezentacijom učenika područnih škola Brtonigle.
Jutro je u Brtonigli isto u duhu čokolade ali posvećene sportu. Naime, “3. Brtonigla Adventure Trekk” sa startom u 9 (Motovun) i 10 (Oprtalj/Brtonigla) sati avanturistička je utrka čiji je cilj u Brtonigli. Svakog natjecatelja očekuje slatka motivacija na početku utrke u obliku čokoladice koju su izradili učenici Gospodarske škole iz Buja i profesorice Ljiljane Schiavuzzi.
Svakako je vrhunac cjelodnevne manifestacije gurmanski program koji će se održati u prostorijama konobe i enoteke “Zenon”. Cooking show naziva “San Rocco Gourmet” prezentirat će u 18 sati sve čari spajanja slanog i slatkog uz završnu notu vina koje će objediniti okuse jela. Kuhat će Zoran Čobaov i Teo Fernetich iz Restorana “San Rocco”. Izvrsnost u kuhinji izuskuje puno truda i iskustva, a ovaj gastro dvojac garancija su da će posjetitelji biti oduševljeni jelima.
Imena Dragice Lukin i Emila Perdeca privući će one najveće sladokusce i enoljupce. Na temu “Praline s okusima Istre” nastat će slasne delicije od čokolade i autohtonih istarskih proizvoda – maslinovog ulja, tartufa, vina, sira, skute, ...sve obedinjeno u degustaciji s vinima Agrolagune. Osim što će stručnjaci objasniti sljubljivanja raznih okusa s vinima, svoj sud o najboljoj kombinaciji procijenit ćete i sami.
Ne bi li se raspravilo o utjecaju te dobrobitima čokolade i vina u wellness programima, organizirano je predavanje tvrtke Dermoestetik d.o.o. iz Umaga i Lagune iz Novigrada. Oni će predstaviti najnovije trendove korištenja čokolade i vina u wellness tretmanima i kozmetici. Vjerujemo da će predavačica Ivana Legović zaintrigirati posjetitelje da nešto od tretmana uskoro i isprobaju.
Festival je prvu godinu okupio nekoliko eminentnih proizvođača kraljice ove manifestcaije – čokolade. Posjetitelji će moći tako uživati u raznim proizvodima na bazi čokolade te izvrsnim vinima regionalnih proizvođača. Za ovu prigodu realizirat će se čokoladne fontana i
umjetničko djelo koje će talijanski kipar Stefano Comelli posvetiti bogu Dionizu, a bit će isklesana iz velikog komada čokolade.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti