Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:34:12) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Moje putovanje Istrom - samostalna izložba Snježane Vidović u Beču

Kultura, 23.12.2020. (19:06)

Od 7. prosinca 2020. galerija BURN-IN i hrvatska umjetnica Snježana Vidović vode ljubitelje umjetnosti na putovanje i pokazuju vrlo autentičan, izvanredno složen pogled na prirodni svijet arhipelaga na izložbi „Moje putovanje Istrom”.

Po prvi put i ekskluzivno u svijetu, u suvremenoj galeriji BURN-IN u Beču prikazano je 20 slika ulja na platnu, djelomično velikog formata. Ovom izložbom umjetnica, svjesna tradicije, dokazuje svoje empatično, izvrsno razumijevanje prirode i postaje autentični ambasador dobro poznatog i voljenog kraja.

Istoimena knjiga, objavljena u ljeto 2020. godine, poziva na slikovito i duhovno putovanje ovom čarobnom zemljom.

Prvobitno je premijera izložbe bila planirana u Istri, kao i putujuća izložba u nekoliko europskih metropola. Zbog korone, ti su se planovi zasad morali staviti na čekanje.

Sa Snježanom Vidović, BURN-IN je 2019. godine pronašao umjetnicu koja je zahvaljujući svom dugogodišnjem stvaranju radila upravo na ovom sučelju za stvaranje identiteta. Njezini su radovi od početka uvjeravali snažnom karizmom i najvišom kvalitetom. Gledajući radove, odmah možete osjetiti „susrete sa suštinom Istre“, koje kustosica Nataly Schorr opisuje u knjizi „Moje putovanje Istrom“, objavljenoj 2020. godine. Predstavljenim radovima Vidović razvija prekrasan, izuzetno osjetljiv dijalog koji prikazuje njenu novu domovinu u klasičnom ruhu, bez ikakvog uljepšavanja. Veličanstvene, ali dijelom i ošte scene omogućavaju gledatelju da prepozna beskrajne aspekte ljudi, kulture i krajolika.

To podcrtava i ponuda tečaja slikanja u Istri koju Vidović nudi u svom ateljeu i u prirodi u blizini Perca. U svibnju 2019. „Malen in Istrien“ postao je dio EU projekta I-Archeo.S u Poreču.

Uz dugogodišnju humanitarnu predanost regiji, Vidović je jedan od apsolutnih pionira u očuvanju kulturne baštine, u skladu s UNESCO-om.

Izložba u galeriji BURN-IN u Beču produžit će se do kraja siječnja 2021. godine. (SD/dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Histris - najveći Istrijan na roštilju!