Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (23:02:06) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Poreč: Proračun smanjen za 15 posto – očuvana radna mjesta, nastavlja se s mjerama za pomoć gospodarstvu

Iz Grada Poreča, 07.08.2020. (15:29)

Na sinoćnjoj sjednici vijeća gradski proračun je smanjen za 46 milijuna kuna ili za 15 posto u odnosu na prvotni plan za 2020. koji je iznosio gotovo 304 milijuna kuna. Plaće se do kraja godine smanjuju za 10 posto, a gradonačelniku i zamjenicima za 30 posto, izvijestili su danas iz gradske uprave. 

U rebalans su ušle i mjere pomoći osobama koje su ostale bez posla zbog epidemije koronavirusa, u iznosu od 300 tisuća kuna, i osobama u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji zbog epidemije, u iznosu od 100 tisuća kuna.

Na sjednici je gradonačelnik Loris Peršurić naveo kako su osnovni razlozi za rebalans opći ekonomski pad i negativne posljedice za gospodarstvo uzrokovane koronavirusom. Sljedeći rebalans se očekuje u listopadu.

Uslijed krize, gradski proračun bilježi pad prihoda po gotovo svim stavkama.

Porez na dohodak pao je za 40 posto, porez na promet nekretnina za 22 posto, a porez na korištenje javnih površina za čak 71 posto. Prihodi od komunalne naknade manji su za 15 posto, od zakupnine za osam posto, a od poreza na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića čak 70 posto. Gradski prihod od turističke pristojbe manji je za 77 posto, od spomeničke rente za 74 posto, a od koncesijskih naknada za 56 posto.

– Poreč je, kao i svi ostali gradovi na obali, doživio veliko smanjenje prihoda i gradski su odjeli napravili sve kako bi ovim rebalansom proračuna održali visoke društvene i socijalne standarde, a pritom dovršili i neke od kapitalnih investicija za ovu godinu, navode iz Grada.

Naglašavaju kako je u fokusu bilo očuvanje radnih mjesta, zadržane su strateške investicije za dalji razvoj Poreča te se nastavlja s mjerama za pomoć gospodarstvu. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore