Početna
Subota, 26.Rujna 2020 (22:58:07) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Michael Düker, njemački policajac na dužnosti u Poreču

Poreština, 12.08.2019. (15:59)
Loris Peršurić, Michael Düker i Davor Švenda
Loris Peršurić, Michael Düker i Davor Švenda

Njemački policajac Michael Düker iz Lüneburga na sezonskoj je dužnosti u Poreču, u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ koji MUP već tradicionalno provodi u Istri.

Düker je policajac s dugogodišnjim iskustvom. Bio je voditelj odjela za ubojstva, specijalist je za kaznena djela vezana uz požare i seksualno zlostavljanje, a u svojoj postaji trenutačno vodi odjel za delikte maloljetnika do 17 godina.

Na dužnosti u Poreču je, uz ostalo, pomagao gostima u prometnoj nesreći na Limskom kanalu, kod krađa novčanika, gubitka dokumenata i u drugim slučajevima. Ostaje na dužnosti u našem gradu do 1. rujna.

Pod kapom projekta „Sigurna turistička“ sezona u istarskim obalnim gradovima borave policajci iz Austrije, Italije, Poljske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Gostima pomažu u premošćivanju jezične barijere, ali i doprinose podizanju povjerenja u rad policije.

Loris Peršurić, Michael Düker i Davor Švenda
Michael Düker (prvi slijeva) ima dugogodišnje iskustvo u njemačkim policijskim redovima

- Poreč tijekom ljetnih mjeseci naraste u pravi turistički velegrad kojem gravitira i do 120 tisuća ljudi. Sigurno nije lako policiji raditi svoj posao, ali to rade jako dobro. Izuzetno je važno da dobro surađujemo i podržavamo rad Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda Porečana i njihovih brojnih gostiju, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić na današnjem predstavljanju projekta u gradskoj upravi.

Podsjetio je kako od početka ove godine Grad sufinancira smještaj policajcima kroz cijelu godinu, kao i policijskim službenicima koji ovdje borave u sezoni.

-Policijski službenik iz Njemačke svakako doprinosi tome da se gosti iz Njemačke i drugih zemalja s njemačkog govornog područja osjećaju sigurnije. Strani policijski službenici obavljaju zajedničke službe s porečkim policajcima, odjeveni u svoje službene odore, a njihova je zadaća pomoć hrvatskim kolegama u obavljanju svakodnevnih poslova. Najveće koristi to ima u direktnoj komunikaciji sa stranim turistima koji se nađu u situaciji da su oštećeni kaznenim dijelom ili prekršajem, u slučajevima nesreća, nestanaka, ali i u događanjima kada su stranci njemačkog govornog područja počinitelji kažnjivih radnji, rekao je načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom