Početna
Srijeda, 13.Studenog 2019 (18:12:48) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Michael Düker, njemački policajac na dužnosti u Poreču

Poreština, 12.08.2019. (15:59)
Loris Peršurić, Michael Düker i Davor Švenda
Loris Peršurić, Michael Düker i Davor Švenda

Njemački policajac Michael Düker iz Lüneburga na sezonskoj je dužnosti u Poreču, u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ koji MUP već tradicionalno provodi u Istri.

Düker je policajac s dugogodišnjim iskustvom. Bio je voditelj odjela za ubojstva, specijalist je za kaznena djela vezana uz požare i seksualno zlostavljanje, a u svojoj postaji trenutačno vodi odjel za delikte maloljetnika do 17 godina.

Na dužnosti u Poreču je, uz ostalo, pomagao gostima u prometnoj nesreći na Limskom kanalu, kod krađa novčanika, gubitka dokumenata i u drugim slučajevima. Ostaje na dužnosti u našem gradu do 1. rujna.

Pod kapom projekta „Sigurna turistička“ sezona u istarskim obalnim gradovima borave policajci iz Austrije, Italije, Poljske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Gostima pomažu u premošćivanju jezične barijere, ali i doprinose podizanju povjerenja u rad policije.

Loris Peršurić, Michael Düker i Davor Švenda
Michael Düker (prvi slijeva) ima dugogodišnje iskustvo u njemačkim policijskim redovima

- Poreč tijekom ljetnih mjeseci naraste u pravi turistički velegrad kojem gravitira i do 120 tisuća ljudi. Sigurno nije lako policiji raditi svoj posao, ali to rade jako dobro. Izuzetno je važno da dobro surađujemo i podržavamo rad Policijske postaje Poreč, koja ima važnu funkciju u čuvanju sigurnosti, mira i reda Porečana i njihovih brojnih gostiju, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić na današnjem predstavljanju projekta u gradskoj upravi.

Podsjetio je kako od početka ove godine Grad sufinancira smještaj policajcima kroz cijelu godinu, kao i policijskim službenicima koji ovdje borave u sezoni.

-Policijski službenik iz Njemačke svakako doprinosi tome da se gosti iz Njemačke i drugih zemalja s njemačkog govornog područja osjećaju sigurnije. Strani policijski službenici obavljaju zajedničke službe s porečkim policajcima, odjeveni u svoje službene odore, a njihova je zadaća pomoć hrvatskim kolegama u obavljanju svakodnevnih poslova. Najveće koristi to ima u direktnoj komunikaciji sa stranim turistima koji se nađu u situaciji da su oštećeni kaznenim dijelom ili prekršajem, u slučajevima nesreća, nestanaka, ali i u događanjima kada su stranci njemačkog govornog područja počinitelji kažnjivih radnji, rekao je načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!