Početna
Nedjelja, 24.Ožujka 2019 (10:56:43) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Posao u Tommyju

Ni 570 majica nije bilo dovoljno za sve sudionike akcije "Hoditi i zdravi biti"

Zdravlje, 14.04.2018. (15:45)

Više od šest stotina sudionika sada već tradicionalne pješačke rekreativne manifestacije za sve uzraste „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” hodalo je danas od zgrade porečkog suda do Ski lifta u Zelenoj laguni.

-Podijelili smo 570 majica, sve ovogodišnje i preostale prošlogodišnje, a mnogi su sudionici ostali bez njih, rekla nam je ravnateljica ustanove Zdravi grad Poreč Nataša Basanić Čuš, izrazivši zadovoljstvo velikim uspjehom akcije. Najstariji hodači su, naime, bili stariji od 70 godina, a najmlađi još u dječjim kolicima. -Uz brojne građane, korisnike Doma za starije i nemoćne Poreč te članove Društva invalida Poreč, pridružila nam se i udruga MOT08 sa 60 djece, rekla nam je Basanić Čuš. Uz nju su hodali još i zamjenici gradonačelnika Elio Štifanić i Nadia Štifanić Dobrilović te dožupanica Sandra Čakić Kuhar.

Nakon prijava i besplatnog mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka, krenulo se u zajedničko razgibavanje pod vodstvom stručnog suradnika Vedrana Vrusa i kolege mu kineziologa Zorana Jendrašića. Uslijedilo je hodanje do Brula, gdje je odrađena i zajednička tjelovježba uz kineziologe i fizioterapeutkinju Leu Deltin, koja je vodila tjelovježbu za starije i osobe s invaliditetom, a onda lagani hod preko Plave lagune (još jedna tjelovježba) do Ski lifta. Tu su sudionike dočekali Ivan Opačak i njegova ekipa koja je glazbenike, štićenike Doma za odrasle u Motovunu, šatorom zaštitila od sunca.

Nekim hodačima spomenuta ruta nije bila dovoljna, pa su napravili još jedan đir do hotela Parentium i natrag, taman na vrijeme da se pridruže zakusci.

Donosimo nemontirani video snimak današnjeg hodanja i nekoliko fotografija, dok preostale fotografije možete pogledati u albumu na našoj Facebook stranici. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...