Mob:
Početna
Utorak, 12.Prosinca 2017 (09:04:32) - Godina:15

Odaberite teme

Fast Food Poreč - 052/452-088

Arhiva kolumni

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Advent u Poreču

Kuglačice porečke „Istre” srebrne na Europskom NBC pokalu

Sport, 09.10.2017. (20:38)

Kuglačice porečke „Istre” i ove su godine ostvarile veliki uspjeh na Europskom NBC Pokalu, osvojivši drugo mjesto u konkurenciji 18 europskih ekipa.

Nakon dva uzastopna dana kvalifikacija, Porečanke su završile kao prve. Uslijedilo je polufinale protiv ekipe KK „Triglav” iz Kranja i pobjeda  rezultatom 6:2. Srušivši velikih 3524 čunjeva i postigavši vlastiti rekord (čak su tri igračice rušile više od 600 čunjeva!) stigle su do finala.

Ono se igralo u nedjelju, 8. listopada, a suparnice su Porečankama bile iz mađarske ekipe Ipartechnika Gyor SE, koja je u polufinalu pobijedila ekipu SK FWT Composites Nedunkirchen iz Austrije.

Finalnu su utakmicu dobro otvorile, ali su umor i svakodnevne utakmice učinili da tempo bude prejak. Završilo je rezultatom 3:3 u poenima, ali su Mađarice srušile 23 čunja više i tako postale pobjednice NBC Pokala.

Finalni redoslijed ekipa:

  1. Mađarska
  2. Hrvatska - Istra Poreč
  3. Austrija
  4. Slovenija

Natjecanje je od 4. do 8. listopada održano u Müenchenu (Njemačka) na kuglani sa 18 staza. Uz žensko, održano je i natjecanje muških ekipa kojih je bilo čak 27.

Za ekipu Istre nastupile su: Nataša Ravnić Gašparini, Marijana Liović, Maja Nanić, Snježana Kramar, Valentina Pavlaković, Nikolina Pavlaković, Katja Oplanić, Vjera Mušković, Marija Liović, Barbara Buretić i Sindy Jelenić. Trenerica: Ružica Močibob. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Optika Optiplaza Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 4
Generali osiguranje Poreč - O.Keršovani 2
Mirtex International d.o.o.