Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:53:56) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

dr. Irena Hrstić: Više od 50% bolesnika je mlađe od 55 godina, svi su necijepljeni

Zdravlje, 24.11.2021. (08:32)
Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

- Stanje u pulskoj bolnici vrlo je dinamično, izazovno, nepredvidivo. U posljednja 24 sata primili smo 15 novih bolesnika, što predstavlja jedan manji odjel. Bolesnici su sve teže bolesni i ono što je najvažnije za istaknuti je da su oni sve mlađi u odnosu na prethodne valove. Samo u našem respiracijskom centru više od 50% bolesnika je mlađe od 55 godina. Ono što je ključno napomenuti je da su svi necijepljeni, rekla je u Dnevniku HTV-a ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Kaže da ovako ne mogu izdržati još dugo.

- Organiziramo se svaki dan tako da procjenjujemo koliki je broj pacijenata, koliki je broj djelatnika potreban da zbrine te pacijente i mobiliziramo djelatnike s matičnih odjela, a Specijalna bolnica Rovinj nam je uspjela ustupiti 7 medicinskih sestara i njegovatelja. Koliko još možemo izdržati? Ne možemo još puno osim da idemo nauštrb zdravstvenih djelatnika koji skrbe o ne-COVID pacijentima, a mislim da to nije dobro jer svi jednako trebaju skrb, poručila je.

Ističe da u ovom trenutku imaju 75% popunjenosti kapaciteta.

- Imamo spremno i 16 novih kreveta. Dakle, mi jesmo spremni za određeno povećanje broja pacijenata, ali naši se djelatnici mogu dodatno "rastegnuti" jedino pod uvjetom da od nečega drugog odustanu, naglasila je.

- Jedino što nam je danas dostupno je cijepljenje. Cijepljenje nas jedino može izvući. Važno je da se procijepimo u što kraćem roku kako virus ne bi dalje mutirao i haračio našom zemljom, poručila je ravnateljica Hrstić na kraju razgovora. (HRT)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6