Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:15:34) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Porečki šahisti ostvarili povijesni uspjeh

Sport, 22.11.2021. (07:16)
Novi prvoligaši iz Poreča
Novi prvoligaši iz Poreča

Proteklog je vikenda u hotelu Medena u Segetu Donjem održan kvalifikacijski turnir pobjednika regija Istok, Centar, Zapad i Jug za ulazak u IB šahovsku ligu na kojem su se natjecali klubovi Sveta Nedelja, Vladimir Gortan iz Poreča, Šibenik i Slavonac iz Našica.

Odigran je Berger u tri kola, a dvije su prvoplasirane ekipe izborile sudjelovanje u IB ligi za iduću natjecateljsku sezonu. Tempo igre je bio 90 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez počevši od prvog poteza.

Najsupješniji su bili šahisti Svete Nedelje koji su na kraju kvalifikacija bili prvi sa 6 meč bodova, dok je ŠK Vladimir Gortan iz Poreča natjecanje završio kao drugi sa 4. Objer ekipe će iduće sezone nastupati u IB ligi.

Treći su bili šahisti Šibenika s 2 meč boda, a posljednji Slavonac bez meč bodova.

Porečani su postigli povijesni uspjeh ulaskom u IB ligu i postizanjem prvoligaškog statusa. Ostvarili su ga vlastitim snagama, bez ijednog stranog igrača.

Budući prvoligaši su FM Enrico Ghersinich, MK Renato Licardo, MK Alen Marković, FM Boris Grbac, MK Ivica Grbac, MK Luka Kukurin i Jakub Mrkaljević. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina