Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:20:20) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Boćanje: Na Podvežici održano Seniorsko prvenstvo Hrvatske u parovima

Sport, 20.11.2021. (10:22)
(Izvor:IBS)Link
Osvajači medalja s predsjednikom BS PGŽ Miljenkom Butkovićem
Osvajači medalja s predsjednikom BS PGŽ Miljenkom Butkovićem

Petar Barlian i Davor Jelovica, boćari Pule, osvojili su naslov viceprvaka Hrvatske u parovima na prvenstvu odigranom u konkurenciji 35 parova u četvrtak, 18. studenog 2021. u Primorsko-goranskoj županiji, sa središtem događanja u riječkom boćarskom domu na Podvežici.

Barlian i Jelovica su finale prvenstva sa 8:6 izgubili od glavnih favorita za titulu, hrvatskog reprezentativnog para, osvajača brončane medalje na nedavno u talijanskom Alassiu održanom Svjetskom prvenstvu, Marina Milićevića i Pere Ćubele, boćara aktualnog momčadskog prvaka Hrvatske, Bistona iz Baške Vode.

U susretu za treće mjesto su u klupskom obračunu članova zagrebačkog Zrinjevca, Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek s glatkih 13:0 pobijedili Luku Gašpara i Mira Begovića.

U konkurenciji mnoštva parova iz niželigaških klubova koji na ovakvim prvenstvima znaju iznenaditi favorite, ovom prigodom dominirali su hrvatski superligaški boćari, pa su se tako u četvrtfinale pored već spomenutih parova plasirali još po jedan par riječkog Vargona, Marinića i Zrinjevca, uz jedan par Svetog Jakova iz Jadranova za kojem je uz Leona Petza igrao i jedan od ponajboljih hrvatskih juniora Lovro Šipek koji na dvojnu registraciju igra za riječkog superligaša.

Osvajači medalja s predsjednikom BS PGŽ Miljenkom Butkovićem
Petar Barlian i Davor Jelovica, Pula

Od ostalih istarskih parova do osmine finala su stigli Steven Benolić (Pula) i Ivan Poropat (Špadići, Poreč) koje su zaustavili Petz i Šipek, zatim osvajači brončanog odličja od prošle godine Dino Jermaniš (Istra Poreč) i Goran Krota (Selca Bračana), zatim Luka Puniš i Darko Mofardin (Veleniki) koje su zaustavili Gašpar i Begović, te Antonio Puniš (Veleniki) i Davor Legović (Červar) od kojih su bolji bili osvajači naslova Milićević i Pero Ćubela.

Bio je to pravi boćarski maraton koji je, uz jednosatnu pauzu za ručak, trajao gotovo 14 sati, od 8 do gotovo 22 sata, a Milićević i Pero Ćubela su do naslova odigrali čak osam susreta u jednom dana, te su na terenu igrajući proveli gotovo deset sati.

Rezultate prvenstva možete preuzeti ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore