Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:57:59) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

CGI Poreč u globalnoj akciji „Solidarne sa ženama iz Afganistana”

Poreština, 27.09.2021. (09:28)
Centar za građanske inicijative Poreč sudjelovao je u novoj globalnoj akciji podrške i solidarnosti sa ženama iz Afganistana. Njegove su aktivistkinje s drugim građanima Poreča točno u podne u Uvali Peškera podigle transparent s jasnom porukom. Jednaku su gestu u isto vrijeme učinile i druge pripadnice Ženske mreže Hrvatske na javnim prostorima u još devet gradova i općina – Rijeci, Zagrebu, Vukovaru, Osijeku, Virovitici, Križevcima, Korenici, Lipiku i Zadru.

Ova je akcija dio globalne kampanje koja se provodi u 85 zemalja, a organiziraju je „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“ i „Women’s Global Solidarity Network“ s glavnom porukom: "Ni jedna od nas nije slobodna dok žene Afganistana nisu slobodne". Iz Ženske mreže Hrvatske upozoravaju da „žene u Afganistanu svakodnevno riskiraju vlastite živote izravno se suprotstavljajući talibanskom režimu i tražeći poštivanje i zaštitu svojih ljudskih prava“.

- Svojim izlaskom na ulice poručujemo da nećemo odustati od zaštite i poštivanja ljudskih prava žena u Afganistanu. Tražimo da Republika Hrvatska ne prizna talibansku vladu koja je na silu preuzela vlast te krši ljudska prava priznata od civiliziranih naroda. Tražimo od Republike Hrvatske, Europske unije i Ujedinjenih naroda da ne podrže talibanski režim te da poduzmu sve kako bi se pružila podrška otporu žena u Afganistanu. Posebno pozivamo vlade da ne provode i ne opravdavaju politiku militarizma, vjerskog fundamentalizma, fašizma i da prestanu manipulirati ženskim pravima. Tražimo od RH, EU i međunarodne zajednice da osiguraju prihvat izbjeglica i svih onih koji žele napustiti Afganistan i svakodnevni teror u kojem žive, uz osiguranje humanitarne pomoći, jednoglasna je poruka Ženske mreže Hrvatske u kojoj je aktivan i CGI Poreč.Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra