Po?etna
Petak, 3.Prosinca 2021 (19:58:10) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Dalibor Paus novi predsjednik IDS-a

Istra, 12.09.2021. (10:27)

Jučer je u porečkoj sportskoj dvorani Žatika održan 34. po redu Sabor Istarskog demokratskog Sabora kojem je 212 fiducijara biralo novo vodstvo za naredni četverogodišnji mandat. Sa 208 glasova „za”, Dalibor Paus je izabran za predsjednika, dok su novi potpredsjednici Valter Glavičić, Marko Paliaga, Loris Peršurić, Elena Puh Belci i Arijana Brajko Gall.

U novi saziv predsjedništva IDS-a izabrani su i Alen Golja, Igor Merlić, Anteo Milos, Emil Nimčević, Azeglio Picco, Isidora Rajković, Marko Ravnič, Srđan Srdoč te automatizmom po funkciji istarski župan Boris Miletić te predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar. Također, na Saboru IDS-a izabran je i novi saziv Garantnog odbora IDS-a u koji su izabrani Samanta Barić, Ivan Beletić-Tatić, Jelena Bojić, Valter Fornazar, Marin Starčić, Aldo Šavko, Robi Zgrablić i Karl Žužić.

Novi predsjednik zahvalio je svima koji su na bilo koji način zadužili IDS svojim radom od samih početaka pa sve do danas, te posebice prethodnom vodstvu na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem. Odlučio se, kaže Paus, kandidirati za predsjednika IDS-a „iz istog razloga zbog kojeg je i ušao u politiku.“ - Osjećam potrebu staviti svoje vrijeme, znanje i vještine na raspolaganje zajednici kad je to potrebno. Volim svoj kraj i svoje ljude, a politike IDS-a su mi u srcu, njih svakodnevno živim i uvjeren sam da politike naše stranke savršeno oslikavaju prioritete, interese i potrebe našeg podneblja.

- Na Sabor stranke došao sam sa snažnom podrškom članova i članica IDS-a, općinskih i gradskih podružnica, ali i kolega u Predsjedništvu. Takva razina podrške mi jako puno znači, jer sam svjestan da na izazove pred nama moći ćemo uspješno odgovoriti samo ako budemo djelovali kao tim. A IDS je i danas to, snažan i kompaktan tim.

- Pred novim vodstvom ima jako puno posla, no mi se, kao dobri Istrijani, dela ne bojimo i namjeravamo raditi na poboljšanju svakog segmenta tako složene organizacije kakva je IDS! U tome ćemo, ne dvojim ni sekunde, uspjeti!“, zaključio je novi predsjednik IDS-a. (IDS/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra