Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:01:41) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Od jeseni keramičarske radionice u Zavičajnom muzeju Poreštine

Iz Grada Poreča, 29.07.2021. (08:47)

Zavičajni muzej Poreštine od jeseni planira pokrenuti keramičarske radionice za sve zainteresirane, najavila je ravnateljica te ustanove Elena Uljančić prilikom obilaska opremljenog keramičarskog laboratorija u Galeriji Sincich iznad Lapidarija s gradonačelnikom Poreča Lorisom Peršurićem.

- Kako smo u prizemlju Palače Sincich opremili izložbene prostore, tako je ovaj prostor prenamijenjen u keramičarsku radionicu koja je najviše povezana s pronalaskom najsačuvanije antičke peći na Jadranu i najbrojnijih muzejskih eksponata, a to su upravo keramičarski predmeti – od prapovijesti do suvremenosti., rekla je Uljančić, napomenuvši kako su godinama porečki muzealci s partnerima iz Francuske obavljali predrestauracije pronađene keramike u arheološkim istraživanjima.

Upravo je to, smatra Uljanić, pobudilo interes kod sugrađana za suvremenu izradu keramike.

Radionice će se početi održavati u rujnu, svakoga petka u večernjim satima, a vodit će ih kustosica Vltava Muk, koja je osposobljena za rad na kolu. Keramičarska radionica opremljena je i potrebnom opremom za pečenje, dekoriranje i zaštitu keramike, a o točnim terminima održavanja radionica javnost će biti na vrijeme obaviještena. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč