Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:34:08) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Istra: 50 posto građana cijepljeno prvom dozom

Istra, 20.07.2021. (13:04)
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

U Istarskoj županiji prvom dozom cjepiva procijepljeno je 50 posto građana, čime je Istra pri samome vrhu u Hrvatskoj, pokazuju najnoviji podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo poručuju i kako je danas ispitano je 240 uzoraka briseva na koronavirus među kojima je potvrđena jedna novozaražena osoba, dok se u samoizolaciji nalazi 171 osoba. Za usporedbu, jučer su u samoizolaciji bile 223 osobe.

Zadovoljstvo s dobrim trendom cijepljenja izrazio je istarski župan Boris Miletić, koji smatra da navedeno pokazuje veliku odgovornost građana Istre.

- Hvala svim građanima koji su se odazvali cijepljenju čime štite i sebe i druge, a sve one koji to još nisu učinili pozivam da se cijepe. U punom tijeku je turistička sezona, a Istra je ponovno poželjna i sigurna turistička destinacija, što je dodatni razlog da se potrudimo očuvati takvu sliku, kao i održati nisku incidenciju zarazom, poručio je župan Miletić, koji se i sam nedavno odazvao na cijepljenje. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore