Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:13:23) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Mlada hrvatska redateljica briljirala u Cannesu svojim debitantskim filmom.

Kultura, 18.07.2021. (15:58)
(Izvor:telegram.hr)Link
Antoneta Alamat Kusijanović (Foto: croatian.film)
Antoneta Alamat Kusijanović (Foto: croatian.film)

Film Antonete Alamat Kusijanović Murina dobio je u subotu na svečanom proglašenju pobjednika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu prestižnu nagradu Camera d’Or, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Camera d’Or dodjeljuje se najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a u konkurenciji je ove godine bio 31 film, piše Telegram.

Mlada dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović izbor svojeg prvog igranog filma Murina u program “15 dana autora”, Quinzaine des réalisateurs, Filmskog festivala u Cannesu, doživjela kao veliko priznanje, jer se u toj konkurenciji predstavljaju nova redateljska imena i autori snažnih i jedinstvenih poetika. Iako je u poodmakloj trudnoći, uvjerena je da do sada najvažniji događaj u svom umjetničkom životu neće propustiti.

Puno je razloga za takav optimizam: unatoč trudnoći, Antoneta Alamat Kusijanović svakodnevno je u punom radnom pogonu. Termin razgovora više smo puta u posljednji trenutak odgađali, jer je cijeli dan na mobitelu, piše mailove ili pak s brojnim suradnicima komunicira više sati dnevno preko Zooma. I za vrijeme intervjua propustila je nekoliko poziva, no na jedan poziv, na koji je, objasnila je, čekala danima, ipak se morala javiti. Potom je desetak minuta razgovarala hodajući gore dolje po sobi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina