Po?etna
Petak, 3.Prosinca 2021 (20:08:34) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Poreč: Josipa Vinkerlić, Deborah Milokanović i Klara Pauletić “zlatne” na natjecanju iz talijanskog jezika

SŠ Mate Balote Poreč, 28.04.2021. (12:54)

Učenice 4. razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Mate Balote Poreč Josipa Vinkerlić i Deborah Milokanović osvojile su 1. mjesto u kategoriji strukovnih srednjih škola, dok je Klara Pauletić osvojila 1. mjestoEva Fiškuš 2. mjesto, a Ilari Stojnić 5. mjesto u kategoriji gimnazija na nedavno održanom državnom natjecanju iz talijanskog jezika. 

Natjecanje se održalo 22. i 23. travnja u Školi. Prvi dan je bio posvećen pisanom dijelu natjecanja podjeljenom u dva dijela: slušanje s razumijevanjem i pisanja eseja. Drugi dio ispita sastojao se od razumijevanja pročitanog teksta i gramatike. 

– Osvajanjem prvog mjesta na državnom natjecanju potvrdila sam koliko sam zapravo napredovala u svojem srednjoškolskom obrazovanju što se tiče talijanskog jezika, izjavila je Klara Pauletić.

– Definitivno nezaboravno iskustvo, s prvim mjestom u državi! Ovo mi je drugo natjecanje, od prošlogodišnjeg uspjeha s drugim mjestom, te sam ponosna i zadovoljna sobom. Vrijedi pomaknuti svoje granice i staviti na 'kušnju' svoje znanje! Osjećaj adrenalina i uzbuđenja prilikom iščekivanja rezultata i svog uspjeha nakon mukotrpnog rada je neopisiv! Osjećam se ispunjeno i baš ponosno, istaknula je Deborah Milokanović.

– Državno natjecanje je jedno novo iskustvo za mene. Bilo mi je zanimljivo dok sam se pripremala s profesoricom i kako sam mogla posjetiti školu u vijeme kada smo svi morali biti doma. Cjelokupno natjecanje bilo je zanimljivo, ali mi je žao jer se sve odvijalo online, istaknula je Josipa Vinkerlić.

– Državno natjecanje iz talijanskog jezika bilo je jedno predivno iskustvo. Bilo je to moje prvo državno natjecanje, no kako je natjecanje bilo online nismo imali mogućnost upoznati nove ljude i jako mi je žao zbog toga. Moje kolegice iz razreda su uljepšale te dane i jako sam ponosna na njih zbog postignutog uspjeha, izjavil je Ilari Stojnić.

Iz škole čestitaju maturanticama i njihovim profesoricama Danijeli Delmoro, Daisy Ghersinich Fiškuš i Marini Benčić Martinčević. (ls)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore