Početna
Srijeda, 11.Prosinca 2019 (23:12:04) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Poreč: Obilježen Dan neovisnosti

Poreština, 07.10.2019. (11:02)

Ususret Danu neovisnosti, delegacija Grada Poreča, predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i potpredsjednicima Gradskog vijeća Gordanom Šušljik i Mariom Ritošom, jutros je na centralnom križu Gradskoga groblja položila je vijence i zapalila svijeće.

Delegaciji su se pridružili gradski vijećnici, delegacije braniteljskih i antifašističkih udruga te predstavnici policije i građani, dok je molitvu predvodio župni vikar Janez Barborič.

- Danas, 28 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su na tom putu dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji, kao i branitelja s područja Istre i Poreča. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje, poručio je gradonačelnik Peršurić u priopćenju za medije.

Dan neovisnosti obilježava se u spomen na 8. listopada 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nova Corolla Hybrid
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium