Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (02:22:24) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Kakvoća mora na plažama u Istarskoj županiji uglavnom izvrsna

Istra, 18.06.2019. (08:36)

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije je od 4. do 15. lipnja proveo drugo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na plažama u Istarskoj županiji. Ukupno je uzorkovano more na 218 mjernih točaka. Na 212 zabilježena je izvrsna kakvoća mora za kupanje, a na 4 mjerne točke (Valbandon – Plaža, Općina Fažana; AC Bi Village – Plaža Bival, Općina Fažana; Barban – Blaz, Općina Barban i Uvala Valdibora – ronilački klub, Grad Rovinj) ili u 1,83 % uzoraka zabilježena je dobra kakvoća.

Na 2 mjerne točke (Fažana-Dječje igralište, Općina Fažana; AC Marina – Uvala, Općina Raša) ili u 0,92 % uzoraka zabilježena je tek zadovoljavajuća kakvoća mora za kupanje.

Na lokacijama Rabac naselje – AC Maslinica I, Rabac naselje – AC Maslinica II, AC Marina – Pozicija II i Trget – plaža Get zabilježeno je kratkotrajno onečišćenje koje je prestalo unutar 24 sata te su rezultati potom bili izvrsni odnosno dobri.

Rezultati pojedinačnih ispitivanja objavljeni su na web stranicama.

Tijekom uzorkovanja zabilježena je i temperatura mora koja se je kretala od 17 0C do 24,8 0C dok se temperatura zraka kretala od 19,8 0C do 31,0 0C. (kb)
Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina