Početna
Srijeda, 18.Rujna 2019 (01:44:23) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
MAX petak 20. rujna

Istarska Amazona: Tragom prirodnih ljepota Grdosela, Zelengrada i Črnog Puča

Istra, 17.06.2019. (11:12)

Obnovljena staza Malenica kod Grdosela, srednjovjekovna utvrda Zelengrad i kanjon Grdoselskog potoka neke su od etapa puta kojim je u subotu krenulo 40-ak lokalnih planinara, u povodu Međunarodnog dana pješačenja, ali i završetka projekta Otkrijmo ljepote prirode.

Stazu Malenica nazivaju i istarskom Amazonom. Izletnicima otkriva ljepote ovog depopuliranog predjela Središnje Istre. Tu se, u neposrednoj okolici Pazina, moguće okupati u jezercu s vodopadom kojeg nazivaju Črni Puč, a vrijedi među ostalim obići i grdoselsku crkvu koja čuva glagoljski ulomak iz 12. stoljeća.

Prigodno pješačenje organiziralo je Planinsko društvo Pazinka iz Pazina, a poduprli Zajednica sportskih udruga Grada Pazina i Turistička zajednica Središnje Istre.

Projektom Otkrijmo ljepote prirode valoriziraju se skrivene ljepote u pazinskoj okolici te promiče obiteljsko planinarenje. Postavljene su klupice, stol i dodatna oprema. Projekt je financirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva putem natječaja Mali projekti u zajednici. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...