Početna
Ponedjeljak, 14.Listopada 2019 (19:01:42) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Free Poreč MTB Tours: kroz porečke šume, vinograde i maslinike
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

U Puli otvorenje kluba-knjižare Giardini 2

Kultura, 23.04.2019. (16:06)

U petak, 26. travnja u prostoru Udruge Sa(n)jam knjige u Istri (Giardini 2 u Puli, prvi kat) u 12 sati novoosnovani Klub-knjižara Giardini 2 otvara svoja vrata. Program otvaranja zamišljen je kao popodnevno druženje uz niz zdravica s uzvanicima i posjetiteljima te glazbenu pratnju, klupskih klavirista Anice Franjul i Carlosa Fagina, ali i prvu večernju promociju knjige. 

U 12 sati prve zdravice održat će povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Leonida Kovač uz dizajnera i umjetnika Željka Serdarevića te Mihaela Majcen Marinić, voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske. 

Uz mnogobrojne uzvanike zdravice će se nizati sve do 19 sati kada će se održati i prvi program Kluba-knjižare: predstavljanje grafičke novele "Nasta Rojc: Ja borac" Leonide Kovač i Ane Mušćet.

Grafički roman "Nasta Rojc: Ja borac" zasniva se na autobiografskim zapisima i pismima slikarice Naste Rojc, čiji su opus, ali i životni put istupali izvan kanona umjetnosti dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj. Scenarij je sastavila dr. sc. Leonida Kovač, autorica ključnih studija o Nasti Rojc. Njezino je dugogodišnje istraživanje djela i života omogućilo da se umjetnički doprinos Naste Rojc sagleda u sasvim drugom svjetlu. Autorica kolaža je vizualna umjetnica Ana Mušćet, koja je uvid u arhivsku građu proširila istraživanjem digitaliziranih materijala – iz formalnih i neformalnih i privremenih arhiva – o suvremenim događajima na koje se pojedine kompozicije odnose. Grafičko oblikovanje potpisuje Željko Serdarević. Izniman život i djelo Naste Rojc, prenesen u medij stripa ili grafičkog romana, može, u vremenu kada se društveni angažman u umjetnosti gotovo podrazumijeva, predstavljati poziv i poticaj i za neku novu publiku, ali i za nadolazeće umjetnice i umjetnike.

Uz autorice na promociji će sudjelovati oblikovatelj knjige Željko Serdarević i urednica Jasna Jakšić. (kb)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!