Početna
Četvrtak, 17.Listopada 2019 (06:02:45) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Sajam pršuta u Tinjanu 2019.

Male skitnice iz vrtića Radost na izletima po Istri

Poreština, 14.03.2019. (15:22)

Skupina "Male skitnice" Dječjeg vrtića Radost II ove je pedagoške godine odradila već tri izleta. Anamarija Barbarić, majka čije dijete pohađa vrtić, upoznala je djecu sa zanimanjem turističkog vodiča i stručno ih vodila kroz sve izlete.

Za prvi odabrali su šetnju svojim gradom, posjet Eufrazijevoj bazilici te Akvariju. Potom su bili u Zvjezdarnici Višnjan gdje su nebo gledali kroz teleskop i slušali zanimljivosti o Svemiru. Nakon šetnje kroz Grožnjan posjetili su i Galeron muzej.

Na treći izlet uputili su se prošloga tjedna. U autobusu se od Poreča do Pule, pjevalo i na zabavan način učilo o Sv. Lovreču, Limskom Kanalu, Balama.

U Puli su najprije posjetili Aquarium smješten u 130 godina staru utvrdu Verudela. Najveće uzbuđenje i znatiželju kod djece izazvali su morski pas, borba hlapova te velika morska kornjača. Bilo je zanimljivo vidjeti odjel "Dječjeg vrtića životinja" u kojem se bebe životinje drže pod posebnim uvjetima sve, dok ne budu spremne prijeći u "svijet odraslih životinja".

Nakon kraće stanke za ručak, obišli su Amfiteatar, Dvojna vrata i Slavoluk Sergijevaca, (tzv. Zlatna vrata) gdje je mama Anamarija kratkom pričom, odnosno legendom o znamenitostima zaintrigirala dječju maštu. Na povratku kući, svratili su na sladoled i kavu – nezaobilazan ritual i izvor veselja svakog izleta. (kb)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!