Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:24:10) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Premijera predstave „Miscellanea“ riječkog HNK-a u porečkom kazalištu

Kultura, 17.04.2018. (13:08)
Irena Tereza Prpić, Serena Ferraiuolo
Irena Tereza Prpić, Serena Ferraiuolo

Predstava „Miscellanea“, odnosno četiri priče Nelide Milani, jedne od glavnih predstavnica kulture talijanske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji, poznate spisateljice i jezikoslovke te dobitnice brojnih međunarodnih nagrada, bit će premijerno izvedene u porečkom kazalištu 21. travnja. Riječ je o predstavi Talijanske drame riječkog HNK-a koju će porečka publika moći pogledati među prvima, i to na talijanskom jeziku s hrvatskim titlovima.
“Miscellanea” nije tek puki hommage Nelidi Milani. To je, dapače, poziv na čitanje njezinih djela ili, zašto ne, njihovo ponovno otkrivanje. Redatelj Mario Brandolin uz minimalne intervencije u poetičnost autoričinog pera prenosi ljepotu, zvuk i stil jezika kojima se Milani izražava. Živa zbilja Istre u svakom njenom aspektu i značajkama savršeno se zrcali u autoričinom opusu, pisao je devedesetih esejist Alessandro Damiani, a kao posebnu vrednotu njezine naracije vidio je povrat izgubljenog vremena, dimenzije, atmosfere u njihovoj cjelovitosti.

Irena Tereza Prpić, Serena Ferraiuolo
Francesco Godina i Tony Plešić

Predstava je utemeljena na četiri priče iz knjige „Crinale estremo“. Elvia Nacinovich izvodi „Majku“, monolog kojem je dala svoj snažan, upečatljiv doprinos i s dramaturškog aspekta, a tri su ostale mikropriče „Susret“, „Jedan i trojan“ i „Vinicio“.

Pored Elvije Nacinovich na sceni će se predstaviti Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Francesco Godina, Toni Plešić, Lucio Slama i dvije mlade glumice, Serena Ferraiuolo iz Napulja, prinova Talijanske drame, a iz Rovinja Irena Tereza Prpić.

Nakon riječke pretpremijere, premijera će se održati u Poreču 21. travnja u 20 sati. Ulaznice se kupuju na blagajni kazališta u radno vrijeme (srijedom od 10 do 12 sati, četvrtkom, petkom i subotom od 17 do 20 sati), a rezervirati se mogu online na poveznici bit.ly/RezervirajOnline ili na broj telefona 052 887 223 u radno vrijeme blagajne. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina