Početna
Četvrtak, 20.Lipnja 2019 (12:14:30) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Gioistra - povijesni festival - Poreč 2019.
Funtana Summerfest

Besplatna radionica izrade GIF animacija u pulskom Metamediju

Istra, 16.04.2018. (11:25)

Jesi ikada koristio GIF ili ga možda izradio? Često ih „šeraš“? Znaš li kako se rade? U Puli će se 21. i 22. travnja održati radionica na kojoj će zainteresirani nauči raditi animirane gifove od stvari koje se crtaju, dizajniraju i stvaraju u slobodno vrijeme.

Hrvatsko udruženje interdisicplinarnih umjetnika i udruga Metamedij organiziraju besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija, koju će voditi gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3.

Gifovi - grafiti interneta - oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u međusobnoj komunikaciji na društvenim mrežama, a najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu. No, uz malo truda, gifovi mogu postati jak komunikacijski alat. Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju.

Radionica će se odvijati u prostorijama HUiU galerije i namijenjena je srednjoškolcima, a radovi će biti javno izloženi u obliku umjetničke instalacije na Media Mediterranea festivalu koji će se održati u kolovozu.

Za sudjelovanje potrebno je poslati osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja) na mail adresu metamedia@email.com. Broj polaznika ograničen.

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija. Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Donatori udruge Metamedij su Nacionalna Zaklada za Razvoj Civilnoga Društva, Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture, Grad Pula i Istarska županija. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Baš kao skuter, samo bolji i na struju!
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom