Početna
Nedjelja, 25.Kolovoza 2019 (18:34:20) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Hrvatska u Europi: Istarska gastronomija po prvi puta u emisiji TG 5 Gusto na Canale 5

EU, 04.07.2013. (09:16)

U subotu 29. lipnja, gotovo istodobno sa slavljem ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kamere poznate talijanske emisije TG 5 GUSTO (na programu utorkom, četvrtkom i subotom u 13,30 sati), stigle su u Savudriju i sjeverozapadnu Istru. Već dugi niz godina TG 5 Gusto je najgledanija gastronomska emisija u Italiji s više od 3,5 milijuna vjernih gledatelja koji prate recepte pripremljene u najboljim talijanskim restoranima.

Snimanje u Istri predstavlja iznimku jer je emisija prešla uobičajene granice da bi snimila nekoliko tipičnih recepata s istarskog područja koje je izabrao Maurizio Potocnik (autor vodiča “Magnar Ben – Best of Alpe Adria Restaurants-wines & Food”) za Gioacchina Bonsignorea, direktora emisije.

Snimanje je upriličeno u restoranu Kanova savudrijskog hotela Kempinski Adriatic, na terasi s prekrasnom jadranskom panoramom. Restoran Kanova se predstavio receptom za pripravu mesa istarskog goveda s crnim tartufom, a potom je restoran Badi iz Lovrečice kraj Umaga pripremio brancina u korici od kruha te istarske fritule. Restoran Gourmet San Rocco iz Brtonigle predstavio se sa svojom pjenušavom juhom od brancina iz Jadranskog mora.

Na najvažnijem programu Grupe Mediaset - programu Canale 5, tako će se tijekom kolovoza emitirati čak četiri emisije u trajanju od 12 minuta tijekom kojih će istarska kuhinja imati glavnu ulogu, uz nevjerojatne prizore savudrijskog zaljeva u pozadini. Ovo je dobar početak promocije za Hrvatsku koja je netom ušla u Europu, kao i za istarsku gastronomiju koja posljednjih godina uspješno vrednuje svoje područje i proizvode.

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra