Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:41:59) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Nastavljaju se radovi na zgradi Zavičajnog muzeja Poreštine

Poreština, 14.01.2022. (11:15)
(Izvor:Grad Poreč)
Nastavljaju se radovi na  zgradi Zavičajnog muzeja Poreštine
Nastavljaju se radovi na zgradi Zavičajnog muzeja Poreštine

Početkom godine nastavljeni su radovi na sanaciji međukatnih konstrukcija zgrade Zavičajnog muzeja Poreštine koja se u etapama provodi dvije godine. Međukatne se konstrukcije ojačavaju postavljanjem čeličnih greda, čime će se riješiti problem statičke ugroženosti zgrade.

U gradskom proračunu za radove na Muzeju u ovoj godini rezervirana su tri milijuna kuna.

Nakon sanacije međukatne konstrukcije središnjih salona, na red dolaze konstrukcija bočnih prostorija u potkrovlju, postavljanje novih elektroinstalacija te poboljšanje mikroklimatskih uvjeta.

Nastavljaju se radovi na  zgradi Zavičajnog muzeja Poreštine

-Cilj je da se dio Muzeja čim prije osposobi i otvori za javnost, dok će se radovi nastaviti i nakon toga, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić koji je gradilište posjetio u društvu ravnateljice ustanove Elene Uljančić.

Uljančić je podsjetila kako se radi o jednom od glavnih projekata kulturne politike Grada Poreča, čiji je cilj kompletna rekonstrukcija zgrade i izrada novog stalnog muzejskog postava.

U posljednjih je nekoliko godina u obnovu zgrade uloženo više milijuna kuna, kažu u Gradu. Sanirani su krovište i međukatne konstrukcije glavnih salona, dok je u prizemlju provedena konsolidacija temelja i riješeno pitanje kapilarne vlage. Radovima u prizemlju prethodilo je arheološko istraživanje kojim je, među ostalime, otkriven i konzerviran podni mozaik iz 1. stoljeća, a samo arheološko nalazište uskoro će biti predstavljeno javnosti, stoji u priopćenju gradske uprave. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra