Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (21:33:47) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Njemački portal Bild.de o zimskom kampiranju u Hrvatskoj

Gospodarstvo, 12.01.2022. (11:48)
Objava u Bildu (Foto: Helene Schmidt)
Objava u Bildu (Foto: Helene Schmidt)

Bild, jedan od najvažnijih i najpopularnijih portala u Njemačkoj, objavio je opširnu reportažu o zimskom kampiranju u Hrvatskoj, kaže Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Autorica reportaže je novinarka Helene Schmidt, koja je svojim kamping vozilom gotovo dva mjeseca provela na zimskom kampiranju u Hrvatskoj s ciljem popularizacije ovog oblika odmora tijekom zimskih mjeseci, ali i daljnjeg pozicioniranja Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije zanimljive ponude.

Schmidt je, naime, od sredine studenog do sredine siječnja obišla područja od Istre do Dubrovnika te od Like do Zagreba. Taj period poslužio je kao inspiracija za reportažu „Devet razloga za zimsko kampiranje u Hrvatskoj“ („Neun Gründe für Wintercamping in Kroatien“).

Kao prvi razlog posjeta Hrvatskoj navodi zdravstveni aspekt uz Lošinj kao idealnu destinaciju za sve koji imaju dišne probleme. Tu je i zimska klima koja se opisuje kao vrlo blaga, ali i koja može iznenaditi vrlo jakim udarima vjetra, zatim izostanak gužvi u zimskom periodu, zatim gostoljubivost domaćina. Kao šesti razlog autorica navodi bogatu sportsku ponudu i infrastrukturu u vidu biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, dok se na sedmome mjestu nalazi uvijek bitan motiv putovanja – gastronomija. Popis zaključuje atraktivna i kvalitetna wellness ponuda, odnosno skijanje na devetom mjestu kao jedan od neistraženih motiva dolazaka još većeg broja Nijemaca u Hrvatsku.

-Riječ je o vrlo vrijednoj reportaži o hrvatskom kamping segmentu jer je objavljena na portalu Bild.de, jednom od najčitanijih portala u Njemačkoj koji se može pohvaliti s preko 30 milijuna jedinstvenih korisnika. Novinarka uz devet motiva i razloga za zimski posjet Hrvatskoj također navodi i razne primjere kako provesti zimski odmor u hrvatskim destinacijama, a navodi i popis 20 atraktivnih kampova iz cijele Hrvatske koji su za goste otvoreni i zimi“, zaključio je Draghicchio, nadodavši kako je riječ o putovanju koje je HTZ organizirao u suradnji s partnerima, odnosno Kamping udruženjem Hrvatske te uz veliku podršku sustava turističkih zajednica u zemlji.Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom