Po?etna
Ponedjeljak, 24.Siječnja 2022 (20:52:38) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Barba Viktor Stranić proslavio stoti rođendan

Poreština, 10.01.2022. (13:47)
Barba Viktor i njegova slavljenička torta
Barba Viktor i njegova slavljenička torta

U Domu za starije i nemoćne Poreč svoj je stoti rođendan dočekao Viktor Stranić, jedan od najstarijih sugrađana. Od gradonačelnika je dobio prigodan poklon paket uz želju da ga zdravlje i dalje služi te da i dalje provodi vesele trenutke uz svoju djecu, unuke i praunuke.

Nakon čestitki, proslava se nastavila u Domu uz korisnike, veliku tortu i zlatne balone.

Rodom iz porečke Nove Vasi, Viktor potiče iz obitelji koje se bavila poljoprivredom i stočarstvom. Završio je osnovnu školu te kao mlad pomagao roditeljima oko stoke i u obiteljskoj gostionici u centru Nove Vasi.

U dvadesetoj je godini vojni rok služio u talijanskoj Palmanovi gdje ga je zatekao Drugi svjetski rat, zbog kojeg se nije mogao vratiti kući.

Nakon završetka rata zaposlio se kao policajac na području Vižinade u tadašnjoj općini Poreč, a tu je upoznao i Mariju, ljubav svog života koja je trajala skoro 70 godina. U braku su dobili tri kćeri: Adu, Lidiju i Nelu.

Barba Viktor bio je imenovan predsjednikom Kotara Nova Vas. Za njegovog mandata osnovana je limena glazba s 12 članova koje je dugo postojala. Izgrađena su dva zadružna doma od kojih je jedan i danas u funkciji.

Nakon toga zaposlio se u bivšoj tvornici za preradu ribe „Školjka“ u Poreču gdje je bio član Radničkog savjeta, Komisije za prijem u radni odnos i do odlaska u mirovinu sa 40 godina staža voditelj skladišta za preradu slane sardele i konzerviranja ribe. U slobodno vrijeme volio je zaigrati boće, uvijek je puno čitao, a pogotovo su ga zanimale ratne teme. Još uvijek voli na televiziji pogledati dokumentarac, a i danas voli zapjevati, družiti se i nije izgubio veselu narav. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra