Po?etna
Subota, 29.Siječnja 2022 (08:03:02) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Šah: Zvan Sošić i Lovro Mucić pobjednici turnira za mlade u Poreču

Sport, 23.11.2021. (11:33)

Šahovski klub Vladimir Gortan i lokalna Sportska zajednica organizirali su povodom Dana grada Poreča pojedinačne brzopotezne šahovske turnire za mlade do 12 i 16 godina. Igralo se u Sportskoj dvorani Žatika uz poštivanje strogih epidemioloških mjera, zbog kojih je maksimalni dozvoljeni broj sudionika bio 50. Na turniru do 12 godina nastupilo je trinaest kadeta i dvije kadetkinje, a na turniru do 16 godina samo 4 kadeta i jedna kadetkinja.

Do 12 godina igran je švicarski sustav u 9 kola, a na turniru do 16 godina dvokružni sustav (Berger) u 5 kola s tempom igre od 5 minuta plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez.

Zvan Sošić (Šk Batana) slavio je na turniru do 12 godina s fenomenalnim rezultatom od 8½/9! Drugo mjesto s pola boda manje zauzeo je Erik Golubović (Šk Rijeka), a treći je bio Neo Gašprotić (Šk Pula) sa 7 osvojenih bodova. Četvrti i peti su Danijel Kocijan (Šk Vladimir Gortan) i Erik Manigrasso Jakin (HŠS) sa po 5 osvojenih bodova. Slijede: Juraj Kvaternik (ŠK Vodnjan), Miho Dvoršak (Šk Vodnjan) i Armin Mešić (Šk Vladimir Gortan) 4½, Vid Sošić (Šk Batana), Mark Pujas (Šk Pula), Karlo Doblanović (Šk Batana) i Paula Milovac (Šk Vodnjan) 4, Lana Golubović (Šk Rijeka), Dominik Dangubić (Šk Pula) i Benjamin Ćordić (Šk Vladimir Gortan) 3 boda.

Pobjednici su nagrađeni medaljama, šahovskim garniturama, šahovskom literaturom i slatkim poklonima.

Najbolje kadetkinje bile su Paula Milovac (Šk Vodnjan) i Lana Golubović (Šk Rijeka), a tu su i U7 Mark Pujas, U9 Vid Sošić, i U11 Danijel Kocijan.

U skupini do 16 godina slavio je Lovro Mucić (Šk Pula) sa 7 bodova. Drugo mjesto s 5 bodova osvojila je Ema Kvaternik (Šk Vodnjan), dok je treći Loris Cinkopan (Šk Veli Vrh) sa 4 osvojena boda. Četvrti je Eros Nicholas Bestulić (Šk Vladimir Gortan) s 3 boda, dok je peti Marin Raimi Kuharić Perković s 1 bodom.

Medaljama i slatkim poklonima nagrađeni su najuspješniji po kategorijama (U13 Marin Raimi Kuharić Perković i U15 Eros Nicholas Bestulić), dok je organizator nagradio svoje najuspješnije kadete (1. Danijel Kocijan, 2. Armin Mešić i 3. Benjamin Ćordić).

Turniri su protekli u ugodnoj blagdanskoj atmosferi, bez potrebe za ijednom sudačkom intervencijom. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac i NA Giuseppe Ghersinich. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium