Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (21:05:58) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Rukomet: Porečani se iz Ruda vraćaju s bodom

Sport, 17.10.2021. (10:10)

Rukometaši Poreča su u šestom kolu Premijer lige remizirali s Rudarom, a misli su im trenutno usmjerene na sljedeći vikend i dvoboj s Umagom.

U Rudama se krenulo obranama vratara s obje strane. Prvi pogodak stigao je u četvrtoj minuti, a samo dvije minute kasnije Rudar je povećao na 2:0. Poreč je do prvog gola stigao u devetoj minuti preko Tomislava Bošnjaka. Nakon nove obrane Erika Krbavčića, Poreč je preokrenuo i u 13. minuti postavio 3:2, a potom i 4:2 što je domaćina natjeralo na timeout. Egal je vratio Matej Štajnkler, dok su Antonio Ljubić i Luka Vučić pogocima postavili rezultat na 6:4.

Domaćin je u drugi dio utakmice ušao puno bolje i stvorio seriju 3-0 za preokret na 7:6. Rudar je stizao do brzih pogodaka, dok su se Porečani mučili u napadu. Potpuni povratak izjednačenoj igri dogodio se u 46. minuti kad Ljubić zabija za 11:11. Pri 16:15 Rudar je imao priliku za novih +2, ali David Vladić upisuje dvije uzastopne obrane, no, napad ne iskorištava priliku za poravnanje. Napeto je bilo sve do samoga kraja. U posljednju minutu Poreč je ušao s minusom od jednog gola, Matija Rađaković spretno zabija za 17:17 što je na kraju bio i konačan rezultat.

Najefikasniji kod Poreča bio je Luka Vučić sa četiri postignuta pogotka, Erik Krbavčić upisao je osam obrana (35%), a David Vladić tri bitne na kraju susreta.

Premijer liga, Liga A, 6 kolo

RK Rudar - RK Poreč 17:17 (4:6)

Rudar: Otmančić, Žitković 9 obrana (8+1); Skenderović, Runtas 4, Jurić, Štajnkler M. 2, Škiljan, Gaća 6, Suban, Štajnkler T., Kuhar, Javor, Trčak 1, Vrpoljac 2, Kušić, Starčević 2
Isključenja: 10 minuta (Runtas, Štajnkler M., Gaća 2 min., Vrpoljac 4 min.)
Sedmerci: 2/6

Poreč: Krbavčić 8 obrana (6+2), Vladić 3 obrane (2+1); Thoss 2, Krajcar 3, Vučić 4, Petrov, Boka, Malinarich, Rađaković 2, Čipraka, Plovanić, Moslavac, Bošnjak 3, Ljubić 3
Isključenja: 10 minuta (Krajcar, Vučić, Petrov, Bošnjak, Ljubić 2 min.)
Sedmerci: 2/3

(sv/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji