Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (21:14:00) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Poreč: U Zagrebačkoj ulici uskoro parklet

Iz Grada Poreča, 17.10.2021. (09:57)
Budući parklet u Zagrebačkoj ulici
Budući parklet u Zagrebačkoj ulici

Nakon zatvaranja Zagrebačke ulice za promet uz radionice, predavanja, prikazivanje filmova, diskusije i anketiranje građana u sklopu projekta Living streets, na red je došlo i uređenje najavljenog parkleta u Zagrebačkoj ulici. Radi se o improviziranoj zelenoj površini koja se s pločnika širi na kolnik, zauzimajući nekoliko parkirališnih mjesta, stvarajući time više prostora za pješake namijenjenog druženju na svima dostupnoj javnoj površini.

Kroz projekt Living streets se sustavnim i dugoročnim malim transformacijama gradskih ulica i prostora često zagušenih prometom i automobilima, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci, nastoji ukazati na važnost javnog prostora u urbanim sredinama te poticati smanjenje upotrebe osobnih vozila. Time će se direktno utjecati na smanjenje negativnih utjecaja po zdravlje ljudi, npr. smanjenje emisije plinova.

Gradu Poreču je za provedbu projekta Living streets odobreno nešto više od 150.000 kuna bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su gradsko poduzeće Parentium i Udruga Zona za poboljšanje kvalitete življenja. (Grad Poreč/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč