Po?etna
Nedjelja, 16.Siječnja 2022 (20:41:16) - Godina:20

Odaberite teme

O Portalu

Valfresco
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Tinjan dobio novi dječji vrtić i jaslice

Istra, 15.10.2021. (15:11)

U Tinjanu je danas otvoren novi dječji vrtić s jaslicama vrijedan jedanaest milijuna kuna, čime je kraju priveden jedan od najvažnijih općinskih projekata.

Objekti su izgrađeni na parceli površine 4.357 četvornih metara, pokraj tinjanske škole. Zgrada vrtića se prostire na površini od 720 četvornih metara i projektirana je po načelima energetske učinkovitosti. Projekt je prilagođen državnom pedagoškom standardu te sadrži prostore za rad tri vrtićke i jedne jasličke skupine. Vrtić trenutno pohađa 66 djece, a jaslice 14 .

Objekt su otvorili načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin i ravnateljica DV Olga Ban Pazin, Vesna Rusijan.

- Višegodišnja planiranja, želje i nastojanja da se riješi problem nedostatka kapaciteta u dječjem vrtiću u Tinjanu je među brojnim zacrtanim programima i projektima bio među najvažnijima. Unatoč pandemiji i svim poteškoćama koje je donijela, iznašli smo sredstva, započeli s gradnjom i uspješno je okončali na vrijeme – poručio je načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin prilikom otvorenja, dodajući da su u novoj zgradi vrtića znatno povećani standardi prostora i opreme, u odnosu na dosadašnje uvjete.

- Djeca pohađaju vrtić u četiri skupine, tri vrtićke i jednoj jasličkoj, i valja posebno istaknuti da prvi put u jednoj od općina na području Pazinštine imamo organiziran jaslički program. Sve odgojne skupine su nam pune, pri čemu su vrtićke mješovite, jer njegujemo solidarnost djece različite dobi. Također, ovdje je sada zaposlen i niz novih djelatnika – rekla je tijekom otvorenja vrtića ravnateljica Vesna Rusijan.

Radovi na zgradi novog vrtića započeli su u ožujku 2020. godine, tvrtka Vladimir Gortan i tvrtka Domus plus izabrani su za izvođače radova, a tvrtka Singrad vodila je gradilište. Izgradnja je dovršena ovoga proljeća, no zbog situacije s epidemijom svečano otvorenje nije upriličeno u travnju, kada je izgradnja i službeno bila gotova, već je organizirana sada, kada su epidemiološke prilike to dopustile. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom