Po?etna
Petak, 3.Prosinca 2021 (21:00:19) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Danas kreće obnova stare škole; Funtanjani se fotografirali za uspomenu

Poreština, 11.10.2021. (10:39)
Foto: Tomislav Kovačić
Foto: Tomislav Kovačić

Jučer su se Funtanjanke i Funtanjani okupili kako bi se fotografirali pred starom školom, kroz koju su prošle brojne generacije Funtanjana i čija obnova danas počinje. 

– Stara i trošna izvana, ali unutar zidova prepuna sjećanja. Dok smo čekali fotografa, svatko tko je u nju kročio kroz godine, prisjetio se svojih sretnih dana provedenih u njezinim prostorima i hodnicima, poručili su iz Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”.

Podsjetimo, obnova škole je najznačajniji ovogodišnji projekt za Općinu financiran iz općinskog proračuna i vrijednom, u ovom dijelu, približno 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

U prvoj fazi bit će uređen prvi kat s radnim prostorima za općinsku upravu i komunalno poduzeće Puntica. Prizemlje će zasad biti ostvareno do takozvane „roh bau“ razine i kompletirano u idućim fazama, kao i potkrovlje koje u ovom trenutku ne diramo, izjavio je načelnik Grgeta Parentiumu.

Projekt rekonstrukcije stare škole u nastavku uključuje uređenje dvorane za sportske aktivnosti i rekreaciju te druge prostorije za potrebe mladih i svih drugih mještana općine Funtana, te lokalnih udruga.

Foto: Tomislav Kovačić

– Kad škola dobije novo ruho, svi zajedno ćemo opet stvarati nove i sretne doživljaje za neke buduće generacije. Hvala staroj dami na doživljajima urezanim u sjećanje, oprostili su se iz udruge na svojim Facebook stranicama. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji