Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (10:28:12) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Započela izgradnja druge faze kanalizacijske mreže u Ladrovićima

Poreština, 14.09.2021. (15:30)

Početkom tjedna započela je druga faza izgradnje kanalizacijske mreže u Ladrovićima, nakon što je prva faza radova odrađena u lipnju ove godine te je privremeno obustavljena zbog početka turističke sezone.

Investitor je komunalno društvo Odvodnja Poreč, a vrijednost investicije iznosi 1.200.000 kuna.

U Ladrovićima će se izgraditi gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda u duljini od 943 metra, koju čini ukupno osam ogranaka kanalizacije profila 200 i 250 mm. Projektom je predviđena izrada 40 kućnih priključaka, direktno na kanalizacijsko okno pomoću PVC cijevi profila DN 160 mm.

Sam način izvedbe kućnih priključaka i pozicije pojedinog okna na trasi kanalizacije definirati će se u vrijeme izgradnje sa korisnicima, pri čemu će se paziti da se omogući što lakše priključenje što većeg broja korisnika.

Mreža naselja Ladrovići priključuje se na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj izgrađen uz županijsku prometnicu. U prvoj fazi radova prije početka ljetne sezone izvedeno je 185 m' kanalizacijske mreže. Rok dovršetka radova predviđen je krajem studenog ove godine.

Odvodnja Poreč kao investitor nastavlja je u prvoj polovici ove godine izgradila kanalizacijske mreže u naseljima Mičetići, Mihatovići, Stranići, Kadumi, Kosinožići, St.Vergotini, te u dijelu povijesne jezgre grada Poreča, ukupne vrijednosti od gotovo milijun kuna. (ls)

Rok dovršetka radova predviđen je krajem studenog ove godine.

Mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne regulacije.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr.Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč