Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (09:34:29) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Europsko prvenstvo u brdskom automobilizmu ovog vikenda u Buzetu: Pristiglo 268 prijava

Sport, 14.09.2021. (12:34)

Buzet će za vikend biti domaćin Europskom prvenstvu u brdskom automobilizmu „40. INA Buzetski dani“ na kojem je ove godine prijavljeno 268 vozača i vozačica.

Na listi prijava našlo se 218 imena u službenoj konkurenciji te još 50 vozača koji će nastupati u promotivnim vožnjama.

Natjecatelji dolaze iz 13 europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švicarske, Srbije, Poljske, Češke, Slovenije, Slovačke, Francuske, Italije, Mađarske. Veseli dolazak 20 modernih i 8 povijesnih formula i protutipova,

– Dolazak u grad oktana najavila su poznata imena europskog automobilizma. U PH prijavljeni su trenutno Domagoj Pereković, Dejan Dimitrijević, Matija Jurišić. Od ukupno trenutno 10 najboljih, dolazak u kategoriji 1 potvrdilo je devet vozača, kao i svi natjecatelji kategorije 2 (formule). Što se pak PE tiče, prijavila su se petorica u kategoriji 1 i kategoriji 2, izjavio je na sinoć održanoj konferenciji na Mostu u Buzetu Branko Bašić, direktor utrke.

U petak su na rasporedu prijem, verifikacija i tehnički pregled vozila. U subotu će se održati dva treninga. Prvi je na rasporedu u 9,30, drugi u 13,30 sati.

Finale Buzetskih dana očekuje se u nedjelju kada su i predviđene dvije vožnje: prva u 9, a druga u 13,30 sati. Svečano otvaranje održat će se u 13,15 sati.

Utrka se vozi po već uhodanoj putanji: od Mosta do Svih Svetih i Peničića. Staza je dužine 5,001 metar i zadnjih godina zbog sigurnosne ograde postavljene gotovo duž cijele natjecateljske dionice simboličnog je naziva „bob staza“. Buzetski dani su 12., ujedno i zadnja stanica u kalendaru Prvenstva Europe. Utrka se još boduje za: Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Centralnu europsku zonu za povijesna vozila.

Kako bi se moglo pristupiti utrci potrebno je imati COVID putovnicu ili negativan rezultat brzog antigenskog testa. Brzi antigenski test moguće je napraviti u danima održavanja utrke na Croduxu u Buzetu.

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETNICA I PARKIRALIŠTA

Zbog održavanje Međunarodne brdske auto utrke 40. INA Buzetski dani županijska cesta na dionici Most – Prodani te lokalna cesta na dionici Svi Sveti – Sveti Donat bit će zatvorena za sav javni promet u subotu 18. rujna te nedjelju 19. rujna 2021. godine od 7,30 do 18,00 sati. Parkirališta Mašimova škuja, kod Cimosa i Istarskog vodovoda bit će u funkciji parka natjecatelja od četvrtka od 15,00 sati. To znači da se sve do nedjelje do 22,00 sata na navedenim parkiralištima neće moći parkirati.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6