Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (10:55:13) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

U subotu završena BOOKtiga: Za nove projekte knjižnice prikupljeno je 13.049 kuna

Kultura, 13.09.2021. (15:21)

Na BOOKtižinu, knjižnom sajmu Festivala te na webBOOKtižinu, na kojem će zainteresirani i dalje moći kupovati knjige po cijeni od 10 kuna, prikupljeno je 13.049,00 kuna, objavila je Gradska knjižnica Poreč.

Prihod će biti usmjeren za realizaciju novih projekata Gradske knjižnice Poreč.

Podsjetimo, nakon četiri dana programa, od prodajnog sajma, gostujućih antikvarijata, književnih susreta i predstavljanja knjiga i slikovnice, aukcije raritetnih izdanja, dodjele čitateljske Nagrade, radionica i predstava, festival je zatvoren u subotu.

Ove godine dodijeljena je dvanaesta po redu Nagrada BOOKtiga laureatkinji Marini Vujčić za njezin roman „Pedeset cigareta za Elenu“, koji je bio najčitaniji roman u svim istarskim knjižnicama u protekloj godini. U ime pokrovitelja Istarske županije, Nagradu je uručio pročelnik za kulturu, gospodin Vladimir Torbica, a pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Grada Poreča, Loris Peršurić.

BOOKtiga je u Poreč dovela Damir Hoyka, Ivana Šojat i Nikolina Majnolović Vračar koji su predstavili nove knjige za djecu i mlade, Stanislav i Klasja Habjan održali su performans i radionicu. Na večernji događanjima su gostovali Zoran Ferić, Benjamin Edgard i Julien Renault te Siniša Škarica i Đorđe Matić.

Program su nastupima upotpunili i učenici, mali gaito pripovjedači iz OŠ Tar – Vabriga i OŠ Jože Šurana Višnjan uz podršku antikvara Roka Glavana.

Održana je i peta po redu dobrotvorna aukcija knjiga i tiskovina u Istri „Udomi knjigu” nastala iz plodonosne suradnje antikvarijata Glavan iz Ljubljane i riječkog Malog nebodera.

Ovogodišnji su pokrovitelji Festivala: Ministarstvo kulture i medija, Istarska županija – Regione Istriana, Grad Poreč i Općina Vrsar, a vizualni identitet Festivala pod motom (u)čitaj više i ove godine potpisuje Studio Sonda. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Histris - najveći Istrijan na roštilju!