Po?etna
Ponedjeljak, 18.Listopada 2021 (06:16:13) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Prometna nesreća na vrhu Lima poziva na oprez

Crna kronika, 12.09.2021. (15:27)

U subotu oko 18,40 sati na državnoj cesti D75 u neposrednoj blizini štandova na vrhu Lima dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 55-godišnji nizozemski državljanin. Vozeći automobil marke Renault s makadamskog se ugibališta uključio na kolnik državne ceste D75 bez da je prethodno propustio vozila s prednošću prolaza, pa je u bočni dio njegovog vozila udario automobil Mercedes pulske registarske oznake kojim je upravljao 66-godišnjak.

U nesreći nitko nije ozlijeđen. Protiv vozača Renaulta podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Radi se o ugibalištu u nepreglednom zavoju u kojem se zbog mogućnosti kupnje raznih domaćih proizvoda i panoramskog razgledavanja Lima, iako je malo dalje uređeno parkiralište, zadržava veliki broj vozila, uključujući i autobuse. Promet je često vrlo gust, a vozači iz smjera Rovinja nerijetko u zavoju prelaze preko pune središnje linije ne bi li vozila zaustavili čim bliže štandovima. Tu je i biciklistička staza koja presijeca državnu cestu u samome zavoju, što dodatno povećava opasnost od prometnih nesreća, a da ne spominjemo djecu koja su se našla u blizini mjesta opisanog sudara automobila. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji