Po?etna
Četvrtak, 28.Listopada 2021 (10:39:32) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Porečka hitna jedna od najaktivnijih: Održan sastanak za financiranje s općinama i turističkim tvrtkama

Iz Grada Poreča, 10.09.2021. (14:12)

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić susrela se danas u Maloj vijećnici Grada Poreča s gradonačelnikom Poreča i predstavnicima jedinica lokalne samouprave na Poreštini, te predstavnicima turističkih tvrtki koje djeluju na Poreštini – Plava Laguna, Valamar Riviera i Maistra.

Cilj sastanka bio je, u iščekivanju povećanja broja timova unutar postojeće Mreže hitne medicinske pomoći na državnoj razini, dogovaranje modela financiranja hitne medicinske pomoći za područje Poreštine.

Podsjetimo, prije 10 godina državnim odlukama o novom ustroju Mreže hitne medicinske pomoći i smanjenju broja timova, Poreč je trebao ostati bez oblika osnovne zdravstvene skrbi. Kako bi se osigurala adekvatna zdravstvena skrb, dodatni timovi, kao i oprema, vozila te smještaj liječnika, nadstandard su svake godine financirali Grad Poreč u najvećem postotku, kao i turističke tvrtke te općine Poreštine.

Drastičnim smanjenjem prihoda u 2020. godini, i kraćoj turističkoj sezoni, financiranje rada hitne medicinske pomoći u Poreču za 2021. godinu osigurali su Grad Poreč i općine Poreštine, te TZ Poreč.

- Trenutna Mreža ne prepoznaje činjenicu da područje Poreštine tijekom ljetnih mjeseci naraste s 35 tisuća na gotovo 150 tisuća stanovnika. Porečka je ispostava sigurno uz pulsku najaktivnija, a nerijetko zbog obima posla pomažu ispostave ostalih gradova. Na broj intervencija itekako utječe i broj turista koji u trenutku boravi na Poreštini, rekla je Antić, i za primjer dala nedjelju, 5. rujna kad je u samo sat vremena šest timova Hitne odradilo sedam intervencija.

- Sretni smo da nemamo problema s personalom, mladi liječnici traže da dođu u Poreč jer znaju da će ovdje naučiti posao i steći iskustvo, jednako kao što imamo i moderna vozila i opremu, čiju su nabavu također, uz Zavod, sufinancirali Grad Poreč-Parenzo i općine Poreštine. , zaključila je Antić, i podcrtala važnost dogovora oko sufinanciranja nadstandarda.

Gradonačelnik je naglasio kako su svi spremni pomoći, iako Hitna nije u njihovoj ingerenciji, jer žele svojim građanima i gostima osigurati dostupnost zdravstvene skrbi, te da je važno da se dogovori model sada, kada se planiraju proračuni za iduću godinu. (Grad Poreč)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra