Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (08:12:32) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Svjetski dan zaštite prirode: Poreč jedan od najaktivnijih gradova po pitanju zelenih projekata

Iz Grada Poreča, 29.07.2021. (10:16)

Diljem svijeta jučer se obilježavao Svjetski dan zaštite prirode (World nature conservation day), s ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja prirodnih resursa na planeti Zemlji, te naglaskom na činjenicu da svatko od nas ima vrlo važnu ulogu u očuvanju prirode.

U Gradu poručuju kako se radi na provedbi ''zelenih'' projekata kojima se Poreč želi učiniti ''zelenim'', održivim i ugodnim mjestom za život.

Projekti u direktnoj vezi sa zaštitom prirode koje Grad kontinuirano provodi su: sadnja više od 1000 stabala kroz akciju „Zasadi stablo, izbacivanje plastike iz upotrebe u gradskoj upravi i svim gradskim ustanovama, sufinanciranje uklanjanja azbesta iz okoline kroz Moj Poreč bez azbesta, sunčane elektrane postavljene na objektima javne namjene, nabava vatrogasne opreme i edukacije za borbu protiv poplava kroz EU projekt STREAM, pilot projekt javnog prijevoza s električnim mini-busom kroz EU projekt SUTRA, uređenje oaza za pješake u Zagrebačkoj ulici kroz projekt Living streets, energetska sanacija dječjeg vrtića Radost II (Gornji vrtić), 1.650 novih LED rasvjetnih tijela, sanirano i zatvoreno odlagalište otpada Košambra, izgradnja novog sustava odvodnje s pročistačima, te brojni drugi, a u ovoj su godini prijavljena još dva projekta, te su u pripremi još tri projektna prijedloga.

- Poreč je svoj put prilagodbe klimatskim promjenama započeo još 2013. godine. Od tada provedeno je gotovo 40 projekata u području održivog razvoja, energetske učinkovitosti, e-mobilnosti, zaštite okoliša, te ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama. Vrlo često su to bili pionirski projekti kroz koje je naš grad postao primjer dobre prakse, koji i Greenpeace proglašava najproaktivnijim na Jadranskoj obali, istaknula je Gordana Lalić, direktoricom gradskog poduzeća Parentium, ujedno i ambasadoricom Europskog klimatskog pakta u Hrvatskoj. (gp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore