Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:21:55) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Darijan Živolić i Dino Jermaniš novi su igrači Istre Poreč

Sport, 29.07.2021. (08:54)
Foto: Darijan Živolić
Foto: Darijan Živolić

Nakon pet godina ponovno se u dres porečke momčadi vraća Darijan Živolić, aktualni svjetski prvak u brzinskom izbijanju koji se zlatom okitio 2019. godine u turskom Mersinu te osvajač svjetske bronce u štafetnom izbijanju na istom prvenstvu u tandemu s budućim suigračem u dresu Istre, Brunom Kraljićem.

- Drago mi je da se nakon pet godina ponovno vraćam u Istru Poreč, klub u kojemu sam se afirmirao kao igrač i s kojim sam doživio puno lijepih trenutaka i uspjeha. Odlučio sam se na ovaj korak jer u ovoj momčadi i projektu kojega mi je klub predstavio vidim potencijal borbe za naslov prvaka Hrvatske, a vjerujem i da ćemo biti konkurentni i na europskoj razini.

Drugi igrač koji je pristigao u redove porečkih boćara je Dino Jermaniš, igrač trećeligaša Selca Bračana.

- Velika mi je čast postati dio kolektiva Boćarskog kluba Istra Poreč, kluba s dugom tradicijom i bogatom poviješću. Svjestan sam da me u Poreču čeka neka drugačija uloga i razina negoli u dosadašnjem klubu, a uz to i niz kvalitetnih i iskusnih suigrača, no spreman sam iskoristiti priliku i opravdati ukazano povjerenje svojim igrama na terenu, istaknuo je Jermaniš.

U klubu zadovoljni prijeznim rokom

Komentar na prijelazni rok dao je i sportski voditelj kluba Sandro Jurman, koji kaže kako je ova momčad snažnija od one u protekloj sezoni. Napominje kako su prijelazni rok odradili ciljano te su zadržali kostur momčadi te detektirali gdje su potrebna pojačanja kako bi u borbi za titulu bili još konkurentniji.

- O Darijanu ne treba trošiti previše riječi budući da je jedan od najboljih hrvatskih boćara posljednjih godina, višestruki osvajač medalji na velikim europskim i svjetskim smotrama i nekadašnji svjetski rekorder u štafetnom izbijanju. Dino je igrač kojeg je Istra pratila već neko vrijeme, radi se o mladom igraču koji ima potencijal za igranje na visokoj razini. Mislim da možemo biti zadovoljni prijelaznim rokom, budući da smo u naše redove doveli ciljanja pojačanja i u potpunosti zadovoljili namjeru uprave kluba za pojačanje momčadi, istaknuo je Jurman.

Ždrijeb za Superligu održat će se na Velikoj nagradi Pazina, koja je na rasporedu 7. i 8. kolovoza, a nadamo se kako će ove jeseni nakon gotovo dvije godine publika imati priliku ponovno uživati u igrama najboljih hrvatskih boćara. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium