Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:53:00) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

PUI: Zahtjevi za izdavanje e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka

Hrvatska, 28.07.2021. (10:08)
Foto: PUI
Foto: PUI

Od ponedjeljka, 2. kolovoza, zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Naime, Uredba EU parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije počinje se primjenjivati 2. kolovoza kada na snagu stupa Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici.

– U svrhu izrade novih osobnih potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, ovlaštenih za tehničku izradu osobnih te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu, poručuju iz PU te napominju da će se to odvijati od 30, srpnja do 1. kolovoza.

Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 15 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina