Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (06:43:38) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Ovog tjedna u POUP-u: Novi Jazz u lapidariju; Otkazan koncert u Eufrazijani

Kultura, 26.07.2021. (13:51)

26. Jazz u lapidariju

Povodom 26. Jazza u lapidariju, u srijedu u 21 sat nastupit će Melita Lovričević kvartet feat. Davor Križić. Bend čine Melita Lovričević (vokal), Luka Žužić (klavijature), Luka Veselinović (kontrabas), Alex Brajković (bubanj) i davor Križić (truba).

60. Koncerti u Eufrazijani

Koncert Tamare Jurkić Sviben (glasovir) i Sofije Cingula (mezzosopran) najavljivan za petak, 30. srpnja u 21 sat neće se održati.

Kino

U četvrtak, petak i subotu u 18.30 sati u porečkom će se kinu prikazivati sinkronizirani animirani film Divlji spirit, dok će se u 20.30 sati prikazivati triler Ostarjeli.

Rezervacija i kupnja ulaznica moguća je na blagajni Učilišta ili preko internetskog rezervacijskog sustava: www.rezervacije-poup.hr.

Izložba: Drveće autora Dine Šertovića

U četvrtak u 21 sat u Maloj galeriji otvorit će se izložba fotografija autora Dine Šertovića pod nazivom "Drveće".

– Hodajući parkom svoga rodnog grada Našica, Šertović fotografira drveća obilježena za rušenje. Izopačenih "lica" i svjetlećih očiju, pokazuju posljednje znakove života, stoji u najavi izložbe.

Izložba je otvorena do 14. kolovoza. Radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12 sati te od 18 do 22 sata, dok je nedjeljom i državnim blagdanima zatvorena.

61. Annale: Bogu krasti dane

Izložbom "Bogu krasti dane" u Istarskoj sabornici otvoren je 61 Annale. Izložba propituje učinak birokracije na pojedinca i kritizira bezličnost birokracije.

Radovi jedanaestero umjetnika i umjetničkih skupina osvrću se na administrativne zavrzlame i prateće komedije zabune u kojima se možemo svi prepoznati. Izlažu: Meriç Algün, Pasko Burđelez & Nastasja Špilj, Iva Ćurić, Igor Eškinja, Gorgona, Janez Janša, Janez Janša, Janez Janša, Toni Meštrović, Bojan Mucko, Nadija Mustapić, Ivana Pegan Baće, Goran Petercol.

Izložba je otvorena do 12. rujna, u radnom vremenu od 10 do 12 sati i od 19 do 22 sata.

Izložba: Radionica linoreza Oštrim na meko

U foajeu porečkog kazališta otvorena je izložba radova nastalih na radionici linoreza Oštrim na meko koju je vodio akademski umjetnik Valter Černeka, od 28. lipnja do 2. svibnja 2021.

Radionica je organizirana ususret 61. Annalu, a cilj joj je proširena likovna edukacija i poticanje interesa za likovnim događanjima kod djece i mladih.

Izložba je otvorena do 31. srpnja, a radno vrijeme galerije je od 9 do 21 sat, osim nedjeljom i blagdanima.

Izložba: Radovi Borisa Demura - Analitički radovi / Kolekcija Marinko Sudac

U galeriji Zuccato otvorena je izložba izabranih radova Borisa Demure iz Kolekcije Marinko Sudac. Radovi predstavljaju dio analitičkih radova Borisa Demura, nastalih poglavito 1970-ih godina, u razdoblju „nove umjetničke prakse“ i aktivnog djelovanja Grupe šestorice autora u Zagrebu (1975. – 1981., s članovima: Mladen Stilinović, Sven Stilinović, Vlado Martek, Željko Jerman, Boris Demur, Fedor Vučemilović).

Izložbu organizira Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac, uz suradnju s Pučkim otvorenim učilištem Poreč. Otvorena je do 21. kolovoza, a radno vrijeme galerije je svakim danom od 10 do 12 sati i 17 do 22 sata. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina