Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (19:51:17) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

​Ministarstvo turizma i sporta pokrenulo akciju hrvatski otoci – COVID free zone

Gospodarstvo, 18.04.2021. (10:30)
Hrvatski otoci - COVID free zone (foto: MINT)
Hrvatski otoci - COVID free zone (foto: MINT)

Ususret nadolazećem glavnom dijelu turističke godine, Ministarstvo turizma i sporta je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pokrenulo akciju hrvatski otoci - COVID free zone. Trenutačno su, naime, o epidemiološkoj karti Republike Hrvatske svi otoci prikazani u sklopu pripadajućih županija, unatoč činjenici da im je incidencija puno niža nego je to u ostalim dijelovima županije. 

Na web stranici www.safestayincroatia.hr turistima će uskoro, osim informacije o epidemiološkom stanju po županijama, biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na pojedinim otocima, kažu u Ministarstvu turizma.

Hrvatsko otočje drugo je po veličini u Sredozemlju, a sastoji se od 78 otoka, 524 otočića i 642 hridi i grebena koji su posebno atraktivni za turiste i zahvaljujući kojima se ostvaruje veliki dio turističkog prometa.

Osim epidemiološke situacije na otocima, na stranici www.safestayincroatia.hr moći će se pronaći i lokacije svih punktova za testiranje turista kao i podaci o zračnoj, kopnenoj i morskoj povezanosti otoka kako bi turisti dobili točne informacije na koji sve način mogu stići na pojedini otok. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč