Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (21:24:30) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Mladi Kaštelirci iz udruge "Mladi za sve" organiziraju pješačenje i postavljanje kućica za ptice

Poreština, 17.04.2021. (11:10)
Članice i članovi Udruge "Mladi za sve" iz Kaštelira
Članice i članovi Udruge "Mladi za sve" iz Kaštelira

Općina Kaštelir-Labinci odnedavno je bogatija za udrugu "Mladi za sve", koja za cilj ima poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u društvu, unapređenje znanja i vještina djece u području demokratskog građanstva, širenje volonterstva, solidarnosti i komunikacije, poticanje na organizirano i smisleno korištenje slobodnog vremena te poticanje na zaštitu okoliša i kulturne baštine.

Krajem ožujka osnovalo ju je devet mještana, a na čelu joj je Sara Diklić.

Za prezentaciju budućih aktivnosti odabrali su projekt "Ala šu", organiziravši pješačenja po Kašteliru i postavljanje kućica za ptice, čime planiraju obilježiti Međunarodni dan tjelesne aktivnosti i Svjetski dan ptica selica.

- Simbolično pješačenje upriličit ćemo 9. svibnja, i tada ćemo na korištenje prirodi predati nekoliko personaliziranih kućica za ptice, uz druženje na našoj Vrbanovici – kažu u Udruzi dodajući i da su se prijavili i na Akademiju „Aktivni(h) u zajednici“.

Riječ je o programu koji provodi Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u okviru programske suradnje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, na području pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske. U sklopu programa cilj je da predstavnici lokalnih zajednica budu informirani, educirani i motivirani da pokrenu promjene u svojim zajednicama.

Udruga "Mladi za sve" do sada je osigurala po jednu kućicu za ptice za svako dijete jasličke i vrtićkih skupina u općini, dok je s ravnateljem vrtića dogovoreno uređivanje kućica za ptice po osobnoj želji svakog djeteta.

Za cijelu su tu priču osigurali sredstva i materijal za svako dijete, baš kao i prigodne poklone za svu djecu u vrtiću i jaslicama, u vidu potrošnog materijala. Besplatno su posjetili i Papago park kod Červara.

- Ono čemu težimo u budućnosti je da budemo zajednica društveno odgovornih i proaktivnih građana, motiviranih za prepoznavanje potreba, problema i izazova u zajednici te osmišljavanje rješenja i njihovu implementaciju – poručuju iz Udruge "Mladi za sve". (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina